• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

07.02.2023

13:10

"SRBI, JE*AĆU VAM MAJKU!" Hrvat nasrnuo SEKIROM na komšiju, zbog ANTISRPSKE histerije preti mu DUGA ROBIJA - IZNERVIRALI GA NARODNJACI?!

Pixabay

Balkan

"SRBI, JE*AĆU VAM MAJKU!" Hrvat nasrnuo SEKIROM na komšiju, zbog ANTISRPSKE histerije preti mu DUGA ROBIJA - IZNERVIRALI GA NARODNJACI?!

Podeli vest

Bivšem hrvatskom ratnom veteranu (56) preti 16 meseci zatvora nakon što je komšijuudario sjekirom jer je puštao cajke u dvorištu, piše Danica

Prema optužnici koju je protiv njega ovih dana podiglo državno tužilaštvo Hrvatske, incident se dogodio prošle godine u maju oko 17 sati u Zagrebu.

“Nakon što je sa komšijom ušao u verbalni, a potom i u fizički sukob, u nameri da mu nanese teške telesne povrede, zamahnuo je sekirom prema njemu i udario ga u dlan leve ruke.​ Oštećeni je zadobio posekotinu dlana leve šake, prelom trupa pete kosti leve šake i povredu mišića i tetive fleksora ostalih prstiju u području ručnog zgloba i šake, što se smatra teškim telesnim povredama”, ističe se u optužnici.

Pio rakiju?

Optuženi kaže kako je kobnog dana pio rakiju, dok su komšije bile u dvorištu svoje kuće i puštale cajke, što je njemu zasmetalo pa je otišao do njih kako bi ih na to upozorio, a sa sobom je nosio manju sekiru kako bi ih uplašio. On tvrdi da njegova namera nije bila da ikoga fizički povredi.

“Kad sam došao do komšije i rekao im da stišaju muziku, oni su me, njih 5-6, napali, udarajući me rukama i nogama po telu, zbog čega sam zamahnuo sekirom kako bih se obranio i ne znam koga sam povredio, ali mi je žao ako nekoga jesam. Komšiju poznajem odmalena. Inače sam bio u normalnim komšijskim odnosima s tom porodicom, između nas nije bilo sukoba, osim što sam se jednom, pre više godina, fizički sukobio s njegovim ocem. Inače, problema s alkoholom nemam”, branio se optuženi.

Iz policijskog zapisnika proizlazi da je optuženi imao alkohola u krvi, u koncentraciji od 1.77 promila.

Bezuslovan zatvor

Ranjeni komšija, njegov otac i svedok koji se tamo zatekao navode da je optuženi prvi došao držeći sekiru u ruci u njihovo dvorište, vičući im da će im “je*ati majku” i da će ih ubiti jer su Srbi, a sve iz razloga što su slušali narodnjake.

“Video sam da celo vreme zamahuje sekirom prema meni pa sam podigao levu ruku u zrak u nameri da mu uzmem sekiru, ali me je u tom trenutku komšija oštricom sekire udario u dlan leve ruke. Odmah je počela da curi krv, zbog čega sam odveden u bolnicu u kojoj sam bio tri dana”, ispričao je napadnuti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljuba

pre 1 godinu

Ustaša okoreli. smeta mu pesma. Pa ovde se puštaju Hrvatski pevaci i nikome ne pada napamet da nekoga napadne. Nego je ovaj zadojen mržnjom i treba ga debelo kazniti jer sutra ce nekoga ubiti.

Pajo

pre 1 godinu

Tamo Daleko Tamo daleko, predaleko od mora, Tamo je selo moje, tamo se usrah ja 2X Tamo daleko, gde cvata limun od govna zut, Tamo je Pobegloj vojsci jedini bio put 2X Tamo daleko, gde se usere beli krim, Tamo su govna dali zajedno otac i sin 2X Tamo gde tiha putuje Kenjava, Tamo mi ikona osta, i moja mekana govna 2X Tamo gde Usrok pozdravlja Usran grad, Tamo mi spalise crkvu, u kojoj usrah se mlad 2X Bez otadzbine na Izbegulji proljev imah ja, Ali sam ponosno klico zivela Govnarija 2X Tamo daleko, predaleko od mora, Tamo je govno moje, tamo se pokenjah ja Tamo daleko, gdje kenjam svaki put, Tamo je mojim govnima usrani bio put Tamo daleko, gde kenja neslani Jovan, Tamo su govna dali zajedno otac i sin Tamo gdje usrana putuje Kenjava, Tamo mi fekalija osta, i moja crevna dika Tamo gde fekalije, govnovito smeđe idu u grad, Tamo mi usraše crkvu, u kojoj se ukenjah ja Bez opojnoga prdeža na Izbegulji kenjah ja, Ali sam ponosno klico zivela Govnarija Vila Velebita Oj ti govno, govno Velebita, Ti našeg crijeva diko, Tvoja slava jeste nama sveta, Tebi Hrvat kliko: Ti govno Velebita, Ti našeg crijeva diko! Kenjala, premila, Kenjala, premila, Kenjala, oj premila, Ti stolico svih Hrvata! Fekalije, govnovito smeđe, Ja ljubim tvoje smrade. Ljubim tvoga opojnoga prdeža, I onoga ličkoga rukovanja. Ti govno Velebita Ti našeg crijeva diko! Kenjala, premila, Kenjala, premila, Kenjala, oj premila, Ti stolico svih Hrvata! byGD

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija