• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

10.02.2023

14:10

IZRUČENJE! Sud u Londonu doneo odluku o Kneževiću,  advokati najavili žalbu!

Balkan

IZRUČENJE! Sud u Londonu doneo odluku o Kneževiću, advokati najavili žalbu!

Podeli vest

Sud u Londonu odlučio je danas da izruči Duška Kneževića Crnoj Gori, a tim njegovih branilaca najavio je žalbu s obzirom na to da odluka Vestminsterskog suda u Londonu nije pravosnažna.

Crna Gora je izručenje Duška Kneževića tražila još u julu 2019. godine.

“Danas je glavni sudija u Vestminsterskom sudu, Pol Goldspring odlučio da slučaj dr Kneževića pošalje državnom sekretaru kako bi dobio odobrenje”, saopštio je Kneževićev pravni tim.
Naveli su da su razočarni ovom odlukom i najavili žalbu čim se za to stvore uslovi.

“Proces podrazumeva još četiri instance uključujući odluke Apelacionog, a nakon toga i Vrhovnog suda u Londonu gde će se razmatrati zakonitost odluke, svi izvedeni dokazi, kao i ispravnost samog prvostepenog postupka. Nakon vrhovnog suda, krajnje odobrenje donosi državni sekretar. Žalbeni proces će biti dug i može trajati godinama. Uvereni smo da će pravda biti zadovoljena”, navodi se u saopštenju pravnog tima Kneževića.

Duško Knežević je crnogorski biznismen, nekada saradnik aktuelnog predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i vlasnik Atlas grupe.

Informativna služba Uprave policije Crne Gore je zvanično potvrdila 2019. da je za Kneževićem raspisala poternicu u vezi sa predmetom koji protiv njega vodi Specijalno državno tužilaštvo u vezi više krivičnih dela.

Poternicu za Kneževićem Crna Gora je raspisala nakon što je on u crnogorskim medijima objavio najmanje tri snimka o navodnoj korupciji u crnogorskom pravosuđu i to dok je jedan od glavnih aktera, sekretar Tužilaštva Nenad Vujošević, saslušavan povodom optužbi da je deo kriminalne grupe koju je formirao Knežević.

Knežević je prvo objavio snimak razgovora u kome navodno Vujošević tvrdi da je novac koji mu je on dao predao tadašnjem vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću. Ovaj je u zamenu trebalo da na slobodu pusti Kneževićevog kuma, koji je bio u pritvoru od avgusta 2019.

Foto: printscreen

Duško Knežević

Knežević je u međuvremenu objavio još jedan snimak u kome Vujošević tvrdi da mu je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić obećao da će pustiti Kneževićevog kuma na slobodu.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

Predsednik Atlas grupe Knežević izbegao je hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je takođe državljanin.

Da bi neko bio isporučen Crnoj Gori potrebno je da o tome donesu odluku državni sekretar Ujedinjenog Kraljevstva i sudovi koji su teritorijalno nadležni za ekstradiciju. Pre nego što zahtev uopšte dođe do državnog sekretara on se podnosi i Jedinici za međunarodnu kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Britanije. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija