• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/vijesti

22.02.2023

09:38

(VIDEO) "SAD BIH MU VILICU SLOMIO" Crnogorski policajci maltretiraju Albanca na graničnom prelazu! Širi se šokantan snimak, oglasili se Albanci, ali i uprava policije

Printskrin Facebook/Podgorički vremeplov

Balkan

(VIDEO) "SAD BIH MU VILICU SLOMIO" Crnogorski policajci maltretiraju Albanca na graničnom prelazu! Širi se šokantan snimak, oglasili se Albanci, ali i uprava policije

Podeli vest

Snimak maltretiranja albanskog državljanina od strane crnogorske policije širi se društvenim mrežama. Incident se dogodio na graničnom prelazu Sukobin - Murićani, a uprava policije započela je internu istragu incidenta.

Na snimku od 34 sekunde, koji je objavljen u medijima i na društvenim mrežama, vidi se grubo maltretiranje čoveka koji je sedeo u automobilu, a oko njega su kružila najmanje trojica graničnih policajaca.

U jednom trenutku, službenik granične policije Sektor - Jug kroz prozor šakom hvata čoveka grubo po licu uz reči: "Koliko možeš da pričaš, sad bih mu vilicu slomio"... Nakon toga se vidi nekoliko osoba u uniformi, ali i u civilu, a potom i jedan od policajaca kako na silu izvlači vozača iz automobila uz povike: "Ostavi telefon, ostavi telefon"...

Na osnovu snimka se ne može zaključiti kada se incident dogodio.

Demokratska unija Albanaca (DUA) saopštila je 17. januara da je pripadnik crnogorskog MUP-a “maltretirao državljanina Albanije”.

Oni su u saopštenju dostavljenom medijima poslali video snimak, koji je objavio albanski medij a na kojem se vidi maltretiranje

"Demokratska unija Albanaca poziva nadležne organe kao i premijera Abazovića da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se rasvetlila situacija upotrebe sile policajca protiv NN lica i da pod hitno razjasne ovu situaciju", naveli su u saopštenju.

Iz DUA zahtevaju, kako su kazali, da se prema “dotičnom policajcu shodno zakonima, sprovedu odgovarajuće mere, sankcioniše se kako bi se poslala poruku neprihvatljivosti takvog ponašanja”.

"Kako se na snimku jasno vidi, posebno nas zabrinjava da je službenik policije dao za sebi pravo da na ovakav način maltretira državljanina Albanije koji pri tome ne pruža nikakav otpor niti radi išta nedozvoljeno", kazali su u toj partiji.

 

 

Tada su dostavili snimak sa albanskih medija, ali je očito reč o događaju koji je zabeležen nakon snimka koji se na društvenim mrežama pojavio danas.

Uprava policije (UP) saopštila je povodom video snimka na kome se vidi da su službenici Granične policije Crne Gore grubo maltretirali albanskog državljanina na graničnom prelazu Sukobin - Murićani da je u toku postupak utvđivanja odgovornosti službenika Uprave policije, kao i postupak pred Odeljenjem za unutrašnju kontrolu policije – Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Oni su dodali da Uprava policije, u odnosu na sve snimke koji se pojave na društvenim mrežama i u medijima, preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja svih relevantih činjenica, koje u krajnjem mogu da rezultiraju sprovođenjem i drugih aktivnosti predviđenih zakonom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Panta

pre 1 godinu

Bravo za policajce. Šiptarija da se protera iza Skadra, tamo im je i mesto.

Alex

pre 1 godinu

Bravo novinari i mediji Srbije. Sada mi nadejite u albanskoj stampi 1 snimak maltretiranja Srbina od strane bilo koga. Nema, zato necete pronaci a maltretiraju nas albanci svaki dan na Kosovu i Metohiji. Na naslovnu stavite zrtvu - albanca, Srbi nisu bitnji, srpska patnja nije za naslovnu. Stid Vas bio, malo smo medijski neopravdano satanizovani pa i Vi pomozite neprijateljima Srbije.

th

pre 1 godinu

Ovo je grozno ... i niko ne bi trebao ovo da doživi, mislim na nasilje! Ali opet Srbe svaki dan neko na Kosmetu napada, puca na njih, tuče, ubada nožem ... i niko ne reaguje pa bi ja reko i u ovom slučaju da se obe strane uzdrže od nasilja i provokacija ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija