• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.03.2023

07:00

ŠTA SE SVE ZNA O BOMBAŠU SAMOUBICI IZ PODGORICE?! Hapšen zbog napada na policiju, dilovao drogu...

Printskrin Facebook/Dan

Balkan

ŠTA SE SVE ZNA O BOMBAŠU SAMOUBICI IZ PODGORICE?! Hapšen zbog napada na policiju, dilovao drogu...

Podeli vest

Mladen Bulatović (39), koji je hapšen zbog droge, a osuđen je i za neplaćanje alimentacije, aktivirao je "kašikaru" na ulazu u sud i na mestu poginuo.

Mladen Bulatović (39) poginuo je u petak kada je u prizemlju zgrade Osnovnog suda u Podgorici aktivirao ručnu bombu! U stravičnoj eksploziji povređeno je pet osoba, dok je još troje zatražilo lekarsku pomoć zbog preživljenog šoka.

Uzrok stravičnog samoubistva nije poznat, ali Bulatović je imao problema sa zakonom zbog droge, ali i zbog neplaćanja alimentacije, zbog čega je nedavno osuđen upravo u Osnovnom sudu, gde se razneo.

Bilo mnogo ljudi

Načelnik podgoričke Stanice kriminalističke policije Srđan Korać kazao je da je bomba eksplodirala oko 11.30 u delu sudske zgrade gde su šalteri za rad sa strankama i pisarnice i gde je bilo mnogo ljudi.

- Odmah smo izašli na teren, utvrdili smo da je nastradao Mladen Bulatović i da je povređeno više osoba, koje su zbrinute u Kliničkom centru. Pregledom snimaka nadzornih kamera vidi se kako je Bulatović ušao u sud, a onda je aktivirao bombu pored samih vrata, u bilizni šaltera za stranke. Zasad nije poznat tačan razlog njegovog samoubistva, a istragu vodi viša državna tužiteljka Snežana Šišević - rekao je Korać.

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović kazala je da se osam osoba javilo za pomoć nakon eksplozije u Osnovnom sudu.

- Tri osobe su doživele šok, a pet pacijenata ima fizičke povrede, od kojih je četvoro zadržano radi daljeg bolničkog lečenja. Niko nije životno ugrožen - rekla je Radulovićeva.

Moglo je da bude i mnogo gore

Predsednica Osnovnog suda Željka Jovović, predsednica Vrhovnog suda Vesna Vučković i Vrhovnog državnog tužilaštva Tatjana Begović posetile su povređene u petak u Kliničkom centru Crne Gore. Tom prilikom Jovovićeva je izjavila da je sve moglo da se završi mnogo gore.
- Godinama ukazujemo na ovo, pričamo da je bezbednost u sudu veoma loša. Sada se, na sreću, završilo ovako, moglo je biti mnogo gore - rekla je Jovovićeva.

Debeo dosije

Portparolka suda Ivana Bečić objasnila je da Bulatović u petak nije imao zakazano suđenje u Osnovnom sudu.

- On je u junu 2022. pred ovim sudom bio osuđen kaznom rada u javnom interesu zbog neplaćanja izdržavanja - rekla je Bečićeva.

Bulatović je, inače, ranije hapšen i zbog napada na policiju, falsifikovanja, preprodaje droge... Pre tačno pet godina, u martu 2018, priveden je na graničnom prelazu Dobrakovo zbog šverca 1,1 kilograma kokaina i 293 grama heroina. Droga je pronađena u "lanči" koju je vozio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija