• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2023

14:01

(VIDEO) UHAPŠEN HRVAT KOJI JE BRUTALNO IZVREĐAO INDIJCA! Zbog RASISTIČKOG napada preti mu VIŠEGODIŠNJA ROBIJA!

Printscreen Reddit

Balkan

(VIDEO) UHAPŠEN HRVAT KOJI JE BRUTALNO IZVREĐAO INDIJCA! Zbog RASISTIČKOG napada preti mu VIŠEGODIŠNJA ROBIJA!

Podeli vest

Nepuna 24 sata nakon što je snimak preplavio društvene mreže i naišao na osudu, zagrebački kriminalisti su uspeli da uhapse muškarca i dovedu ga u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje.

- Uvidom u javno objavljene snimke, navedeni događaj bi se mogao kvalifikovati kao krivično delo javno podsticanje na nasilje i mržnju - navodi se u saopštenju.

Za to delo predviđena je kazna do tri godine zatvora. U policiji navode da su odmah po saznanju o objavljenim snimcima, na kojima je vidljivo vređanje stranih državljana, započeli kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica i otkrivanja osobe sa snimaka.

 

 

 

 

Snimak muškarca koji u Zagrebu vređa dostavljača poreklom iz Indije, objavljen u nedelju, izazvao je brojne negativne reakcije. Autor snimka dostavljača pita odakle, a kada je dobio odgovorio, uzvratio mu je: "Odlazi kući, ovo nije tvoja zemlja. Opsovao ga je i poručio mu da se vrati u Indiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
maestro

pre 1 godinu

dobro nije ga napadao fizicki a indijac pametan decko ukapirao je odmah sa kime ima posla hrvati su nazalost u vecini rasisti

Dule

pre 1 godinu

Значи, у Хрватској имају закон који санкционише "javno podsticanje na nasilje i mržnju". Баш ме интересује да ли ће да га примене кад неко потстиче на насиље и мржњу према Србима.

Fikus

pre 1 godinu

U policiji će mu reći da sledeći put ne snima i zapretiće mu opomenom ako to još jednom uradi ... EU i zapadne vrednosti

ratko

pre 1 godinu

vise od pola hrvata bi trebalo pohapsiti jer su ustase

Vladimir

pre 1 godinu

Jos jedan dokaz da je Zagreb provincija, bio i ostao.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija