• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

04.05.2023

11:11

REGION U ŠOKU, MASAKR U BEOGRADSKOJ ŠKOLI I DALJE GLAVNA TEMA! "Ako ne udružimo snage, bićemo neprijatno iznenađeni..."

Predrag Milosavljević

Balkan

REGION U ŠOKU, MASAKR U BEOGRADSKOJ ŠKOLI I DALJE GLAVNA TEMA! "Ako ne udružimo snage, bićemo neprijatno iznenađeni..."

Podeli vest

Dan nakon stravičnog događaja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je dete, trinaestogodišnji učenik te škole, ubilo osam učenika i domara škole, a ranio šest učenika i profesorku i dalje je glavna tema regionalnih medija.


Hrvatski portal Index i zagrebački Jutarnji list u kontinuitetu i sa fotografijama sa lica mesta prate situaciju u kojoj se učenici i građani opraštaju od nastradalih paljem sveća i polganjem cveća, igračaka i drugih stvari ispred škole u kojoj je se dogodio neviđeni masakr, najveći u savremenoj istoriji Srbije i regiona.

Takođe, hrvatski mediji prate stanje povređene dece i jedne nastavnice koji su juče podvrgnuti hirurškim intervencijama.

Oni prenose pisanje beogradksih medija da je počinilac  K.K. (13) najmlađa osoba koja je upucala najviše osoba.

Tu činjenicu prenosi i sarajeski portal Klix. Inače, oko svih škola u Republici Srpskoj i nekim školama u Federaciji BiH juče je preventivno povećan broj pripadnika policije.

Masakr u Beogradu potresao je i Crnu Goru i upalio crveni alarm celom društvu, upozorila je danas poslanica GP Ura i dugogodišnja prosvetna radnica Božena Jelušić.

- Sve što se desi u regionu, pa čak i u zemljama Evropkse unije treba posmatrati kao potencijalno moguće da se desi i ovde - rekla je Jelušić ća TVCG.

Zbog toga, istakla je, ako ne udružimo hitno snage i pokušamo da rešimo problem, bićemo neprijatno iznenađeni.

Foto: Predrag Milosavljević

Ispred škole sveće i cveće za nedužne žrtve

Roditelji ključni

Psihoterapet Dijana Popović Gavranović je primetila da današnju decu odgajaju roditelji koje je oblikovala tranzicija, i rezultati su, kaže, svuda oko nas. Smatra da su roditelji ključni da usmere dete na koji način će se ponašati u kriznim situacijama.

- Neka deca kad su pod velikim emocionalnim pritiskom, kada imaju doživljaj da se nalaze u bezizlaznoj situaciji počnu da osećaju veliku količinu straha, ljutnje, tuge nekad postanu depresivna, razvijaju doživljaj krivice, izgube samopouzdanje i samopoštovanje i tada počnu da čine stvari na svoju štetu, i ugroze sebe ili druge osobe - poručila je Popović Gavranović.

Deci oružje, ističu, ne sme biti pri ruci, uz podsećanje na podatak MUP-a od marta ove godine da je u Crnoj Gori na blizu 620.000 stanovnika 100.000 izdatih oružnih listova.

Skopski mediji pišu da se samo 24 sata nakon jezivog masakra veliki broj građana i đaka ponovo okuplja ispred škole na Vračaru da odaju poštu tragično stradalicima.

Portal skopskog Kanala 5, piše da ispred škole vlada tišina i da se čuju samo jecaji prisutnih. 
"Svi su tužni. Ispred škole je mnogo učenika i nastavnika koji ne mogu da ispričaju šta se na ovom mestu dogodilo pre samo 24 sata...", piše portal.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija