• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.07.2023

19:33

Dečak (4) se utopio u Dravi, majka sve gledala! Komšija ispričao potresne detalje: Stajala je do vrata u vodi i vrištala...

EPA

Balkan

Dečak (4) se utopio u Dravi, majka sve gledala! Komšija ispričao potresne detalje: Stajala je do vrata u vodi i vrištala...

Podeli vest

Četvorogodišnje dete utopilo se danas oko 14 sati u reci Dravi u Osijeku. Dete je tokom igre upalo u prostor između dve daske i nestalo. Majka je videla kako je reka još dva puta izbacila telo na površinu, pre nego što je nestalo.

Vuk Ognjenović, koji živi nedaleko od mesta nesreće, ispričao je za "Glas Slavonije" kako je čistio svoju terasu kad je shvatio da se nešto dogodilo.

- Čistio sam terasu i čuo kako je neko vrisnuo nekoliko puta, čuo sam urlik za urlikom i prva mi je pomisao bila da nekoga siluju na drugoj obali. Urlici su bili jako glasni, gotovo neljudski, i nisu prestajali. Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata - kazao je Ognjenović.

Potraga trajala sat vremena

- Od šoka je nešto pričala i nisam mogao da je razumem. Pretpostavio sam da je dete u pitanju, iako sam se nadao da nije. Govorila mi je i pokazivala: 'Tu, tu, tu!', a ja sam joj rekao da ću ja otići malo nizvodno i ići prema njoj. Govorila mi je: 'Ne, ne, ne! Tu sam ga sada videla! - dodao je.

- Plivao sam prema njoj nekih 50-ak metara uzvodno, onda sam išao između pontona i razmicao ih i nogama pipao između čamaca. Posle sam još jedanput ušao u vodu i pokušao da ga nađem. Mislio sam da sam tražio malenoga desetak minuta, ali rekli su mi kasnije da sam tragao za njim više od sata - rekao je Ognjenović.

Majka deteta odvezena u KBC Osijek

Tvrdi kako se u jednom trenutku i sam zapetljao ispod pontona pa je morao da odustane od potrage. Na mesto događaja su stigli i policijski ronioci koji su narednih sati pretraživali okolno područje. Oko 16:45 sati su nedaleko od mesta nestanka pronašli telo.

Dok su pripadnici tragali za detetom, HGSS-ovci su iz čamca upozoravali sve one koji se plovilima kreću rekom da se odmaknu što dalje od desne obale reke kako bi olakšali potragu. Policija će sprovesti istragu kako bi utvrdila sve okolnosti događaja. Majka deteta je vozilom Hitne pomoći prevezena u Klinički bolnički centar Osijek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)

Velika drama viđena je u Frankfurtu u duelu osmine finala između Portugala i Slovenije. Nije bilo golova u regularnih 90 minuta, a u finišu prvog produžetka Jan Oblak je odbranio jedanaesterac Kristijanu Ronaldu! Na kraju, Portugalci su bili bolji u penal seriji (3:0), a golman Diogo Kosta izrastao je u apsolutnog junaka!

01.07.2024

23:48

Na današnji dan: Jugoslavija je zavladala Evropom, Hrvati na sebe navukli "prokletstvo"!
Košarka

Na današnji dan: Jugoslavija je zavladala Evropom, Hrvati na sebe navukli "prokletstvo"!

Košarkaška reprezentacija Jugoslavije postala je prvak Evrope na današnji dan 1995. godine, pobedom u finalu nad Litvanijom rezultatom 96:90! Meč u atinskoj dvorani "Marusi" ostao je upamćen po fantastičnoj partiji Aleksandra Đorđevića, zakucavanju Predraga Danilovića preko Arvidasa Sabonisa, kao i po skandaloznom potezu Hrvata na svečanoj ceremoniji dodele medalja!

02.07.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija