• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

04.12.2023

12:05

Haos u Tirani! Poslanik hteo da zapali parlament: Šok scene iz Skupštine! (FOTO/VIDEO)

video printscreen

Balkan

Haos u Tirani! Poslanik hteo da zapali parlament: Šok scene iz Skupštine! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Planarnu sednicu albanskog parlamenta pratio je žestok okršaj poslanika Demokratske stranke i obzebeđenja, javlja Juronjuz na albanskom jeziku.

Na početku sednice poslanici su stolicama blokirali prolaz predsednici skupštine Lindite Nikole, a kasnije su kamere snimile kako poslanik Demokratske partije Fljamur Noka pokušava da zapali parlament, dok se vidi kako pali čaršave i stavlja ih ispod gomile stolica.

Nikola je isključila poslanika Demokratske stranke i zatvorila plenarnu sednicu na kojoj su poslanici govorili o problemima birača. Juronjuz na albanskom dodaje da se na snimku vidi da je zahvaljujući intervenciji obezbeđenja ugašen požar.

 

Bivši premijer Sali Beriša je istakao da su sve to "oblici građanske neposlušnosti". On je takođe naglasio da će opozicija nastaviti borbu za formiranje skupštinskih komisija, što je po njemu nesporno ustavno pravo.

 

- Današnja građanska neposlušnost je uspeh poslanika opozicije. Videli ste kako su opkolili parlament, iako je 15 čuvara stavljeno na vrata, ali ništa nije sprečilo akciju. Bili su primorani da funkcionišu kao parlament u pećini", rekao je Beriša. On je dodao da "kreativnost u odbrani parlamentarizma nema granica - rekao je on.

 

 

Pre dve nedelje, dogodio se još jedan incident u albanskoj skupštini, kada je sednica skupštine parlamenta završena je pet minuta nakon početka, jer su opozicioni poslanici zapalili dimne bombe.

Neposredno nakon što je usvojen budžet za 2024. godinu glasovima većine, poslanici opozicije su upalili dimne kutije, pa je nastavak bio nemoguć.

Opozicionari su, takođe, napravili barikade od stolica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija