• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

08.02.2024

18:31

Srpska na nogama, sprema se atentat na Dodika? Informacija o nameri da se likvidira lider RS procurela iz ambasade SAD!

printscreen

Balkan

Srpska na nogama, sprema se atentat na Dodika? Informacija o nameri da se likvidira lider RS procurela iz ambasade SAD!

Podeli vest

Postoje „određene informacije" iz kruga američke ambasade da se predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku sprema atenat, tvrdi šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, a prenosi RTRS.

- Obaveštajci sigurno rade na proveri svih tih informacija - istakla je Vulićeva.

Kaže da se priprema "novi Nikola Gardović".

- Pitanje je ko će biti od nas novi Gardović. Zato su posekli stabla kod Suda BiH, tačno za snajperski pogled - tvrdi Vulićeva.

Ističe da je suštinski problem pitanje imovine.

- U BiH ima veliki broj ruda i drugih nalazišta, a najviše u Srpskoj. Zato su bacili oko na imovinu. Američki i britanski ambasador su naterali Vladu FBiH proda zemlju u Varešu jednoj britanskoj kompaniji - istakla je ona.

Navela je da su poslednje pretnje koje su upućene njoj, suštinski upućeni Srpskoj i srpskom narodu.

- Mi pozivamo na suživot i praštanje i poštovanje Dejtonskog sporazuma, a oni se naoružavaju i prete novim suobima. Ovo je pretnja svim Srbma. Oni su osokoljeni i od međunarodne zajednice koja ih podržava - navela je Vulićeva.

Poručila je da je BiH zemlja beznađa.

- Mi uopšte ne živimo u demokratiji, ovo je teški protektorat. Sudije i tužioci u pravosuđu BiH primenjuju nepostojeći zakon američkog ambasadora Majkla Marfija - istakla je Vulićeva.

Prva žrtva rata u BiH

Prvog marta 1992. godine u Sarajevu je ubijen srpski svat Nikola Gardović, a ranjen pravoslavni sveštenik Radenko Miković, dok su ubice, koje muslimanska vlast u Sarajevu nije ni pokušala da kazni, spalile srpsku zastavu.
Protiv Nikolnog ubice, Rasima Delalića Ćele, tek početkom 2006. godine Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu pokrenulo je sudski proces, koji nikada nije okončan, jer je ovaj zločinac ubijen 2008. godine u Sarajevu. Osim Delalića, koji je naknadno priznao da je ubio Gardovića, svedoci su kao napadače prepoznali i Suada Šabanovića iz Zvornika i Muhameda Švrakića iz Sarajeva, koji je sin osnivača zloglasnih "Zelenih beretki" Emina Švrakića.
Četvrti napadač je Taib Torlaković, koji je kao i Ćelo, nakon rata ubijen u mafijaškom obračunu u Sarajevu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija