• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.07.2024

21:43

Turisti plesali uz gusle! Snimak iz CG naišao na nezapamćeno oduševljenje! (VIDEO)

printscreen

Balkan

Turisti plesali uz gusle! Snimak iz CG naišao na nezapamćeno oduševljenje! (VIDEO)

Podeli vest

Na društvenoj mreži Instagram objavljen je novi video-snimak iz Nikšića, na kom se može videti još jedan mladić koji gusla.

- Krupac postao neformalno okupljalište mladih guslara - piše u opisu ove objave Podgoričkog vremeplova.

Snimak je naišao na veliko oduševljenje korisnika društvenih mreža.

- Nikšić: Lokalni mladići uz gusle zabavljali turiste - piše u opisu videa.

Pogledajte snimak:

 

 

"Bravo, tako se poštuje i čuva tradicija", "Vazda se guslalo", "Bog te poživeo u dobrom zdravlju radosti i sreći junače", pisali su oduševljeni građani u komentarima.

Gusle su srpski nacionalni i tradicionalni instrument, ali ne svedočimo često da ih sviraju mlađe generacije u Crnoj Gori.

Kako se može zaključiti, snimak je nastao na Krupcu, a na njemu se vidi jedan mladić koji svira gusle, a peva više njih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija