• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

27.12.2017

12:43

(VIDEO) PUTINOVA MOĆNA ORUŽJA, TORNADO NA KOPNU, ADMIRAL MAKAROV NA MORU: Rusija razvila sisteme koji lede krv u NATO!

Vesti

(VIDEO) PUTINOVA MOĆNA ORUŽJA, TORNADO NA KOPNU, ADMIRAL MAKAROV NA MORU: Rusija razvila sisteme koji lede krv u NATO!

Podeli vest

Tokom operacije u Siriji ruske snage su testirale teški višecevni bacač raketa nove generacije "Tornado S", saopštio je generalni direktor vojnog preduzeća Splav Vladimir Lepin. U međuvremenu predata je i treća fregata projekta 11356 "Admiral Makarov" Ministarstvu odbrane Rusije, saopštili su u Pribaltičkom preduzeću za brodogradnju Jantar

U izveštaju je saopštio da su ove godine stručnjaci kompanije Splav i drugih preduzeća sa pozitivnim rezultatom završili testiranje novog raketnog sistema "Tornado S", piše vojni blog BMPD.

Lepin je izjavio da je sistem „zadao novi vektor u razvoju" teškog višecevnog bacača u Rusiji i u svetu. On je naveo da je borbeni sistemi Tornado S u potpunosti autonoman i ojačan opremom koja osigurava realizaciju borbenih zadataka bez izlaska iz kabine. 

Na poziciji vatre Tornado S se nalazi samo nekoliko minuta, a zatim i ne čekajući da granata pogodi cilj, kreće ka novoj lokaciji.

Treća fregata projekta 11356 "Admiral Makarov" nakon testiranja predat je naručiocu - Ministarstvu odbrane Rusije, saopštili su u Pribaltičkom preduzeću za brodogradnju "Jantar".

- Predaju fregate 'Admiral Makarov' potpisali su generalni direktor preduzeća Eduard Jefimov i predsednik Prihvatne komisije Ministarstva odbrane Rusije kapetan 1. klase Aleksej Poteškin - saopštili su u preduzeću.

SIRIJSKA VOJSKA BLOKIRALA AMERIČKU BAZU: Rusi Asadove jedinice navode iz vazduha!

Podizanje Andrejevske zastave na novi brod će biti održano 27. decembra uz učešće predstavnika Ministarstva odbrane Rusije od strane Ujedinjene korporacije korporacije i regionalnih vlasti.

PANIKA NA ZAPADU, PUTIN PRAVI NOVE "ČUDO RAKETE": Ruski bombarderi naoružani novom krstarećom raketom biće zastrašujući!

Fregata Projekta 11356 "Admiral Makarov" počela je da se gradi u preduzeću Jantar 29. februara 2012. godine, a završena 2. septembra 2015. godine. 

Vikipedija

Ona je treća u seriji, prva dva su Admiral Grigorovič i Admiral Esen koja se nalaze u Crnomorskoj floti.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija