• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2018

23:45

DIREKTOR CIA POMPEO:  Kim Džong Un se neće smiriti dok ne zapreti  Americi VIŠESTRUKIM NUKLEARNIM NAPADIMA!

Vesti

DIREKTOR CIA POMPEO: Kim Džong Un se neće smiriti dok ne zapreti Americi VIŠESTRUKIM NUKLEARNIM NAPADIMA!

Podeli vest

CIA veruje da raketni program Severne Koreje nema za svrhu samo samoodbranu, već - prisilu, rekao je danas direktor CIA Majk Pompeo, navodeći da bi naredni logičan korak Pjongjanga mogao biti razvijanje arsenala oružja i sposobnosti ispaljivanja većeg broja raketa.

Direktor CIA je upozorio da je Severna Koreja "sve bliža" sposobnosti da Amerikance dovede u opasnost svojim nuklearnim raketama, i ocenio da se severnokorejski lider Kim Džong-un neće smiriti dok ne bude mogao da zapreti istovremenim višestrukim nuklearnim napadima na SAD, prenosi AP.

CIA smatra, naveo je Pompeo, da Kim nuklearno oužje neće upotrebiti samo da bi ostao na vlasti, već i da bi zapretio ponovnim ujedinjenjem podeljenog Korejskog poluostrva pod svojim totalitarnim režimom.

- Severna Koreja je sve bliža sposobnosti da Ameriku dovede u opasnost. Želim da svi shvate da marljivo radimo kako bismo obezbedili da za godinu dana mogu ponovo da vam kažem da ih više meseci deli od te sposobnosti. Taj vremenski okvir nije statičan- istakao je Pompeo, govoreći na američkom institutu "Enterprajz" (Enterprise).

Pompeo je danas istakao i da je ključni rizik dopuštanja Severnoj Koreji da razvija svoj nuklearni i raketni program - širenje nuklearnog oružja na druge zemlje, preneo je Rojters.

Ranije ovog meseca, stanovnici Havaja bili su u panici nakon lažne uzbune na napad balističkom raketom.

Severna Koreja upozorila je danas da ima "moćno i pouzdano" nuklearno oružje kojim može odvratiti bilo kakav napad, a istovremeno je optužila SAD da rasporedjuju vojne resurse u blizini te zemlje pod izgovorom da osiguravaju bezbednost Zimskih olimpijskih igara, koje se održavaju u Južnoj Koreji.

"Ovo je opasan čin upropašćavanja trenutne pozitivne atmosfere u odnosima izmedju dve Koreje... koji bi mogao da ponovo dovede do ekstremne faze sukoba", rekao je severnokorejski ambasador u UN u Ženevi Han Tae Song, govoreći na konferenciji o razoružanju, prenosi Rojters.

Američki ambasador za pitanja razoružanja Robert Vud rekao je da SAD neće priznati Severnu Koreju kao nuklearno naoružanu zemlju.

"Ako Severna Koreja želi da se vrati i da bude u milosti medjunarodne zajednice, ta zemlja zna šta treba da radi - treba da preduzme korake ka denuklearizaciji Korejskog poluostrva", zaključio je američki ambasador.

SEVERNA KOREJA UPOZORILA AMERE: Odbićemo svaki napad, naše nuklearno oružje je MOĆNO I POUZDANO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!
Crvena zvezda

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!

- Od tog finala sa Zvezdom i osvajanja Kupa šampiona nijedanput više nisam otišao u Bari, a voleo bih da prošetam do stadiona „Sveti Nikola“, pogledam neku utakmicu, zašto da ne, i evociram prelepe uspomene koje nosim iz tog italijanskog grada. Ukoliko mi se u skorije vreme ukaže prilika svakako ću to da uradim – priča za Informer Slobodan Marović, član legendarne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine protiv Olimpika iz Marselja pokorila Evropu i otkriva šta mu je sve u tim poslednjim trenucima finala prolazilo kroz glavu, šta mu se dogodilo na dočeku u Beogradu.

30.04.2024

14:00

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija