• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

07.03.2020

23:30

OŽENIO MUŽA! Imam nije znao da mu je žena MUŠKO! Nesvakidašnji bračni brodolom u Ugandi!

Vesti

OŽENIO MUŽA! Imam nije znao da mu je žena MUŠKO! Nesvakidašnji bračni brodolom u Ugandi!

Podeli vest

Imam iz Ugande Muhamed Mutumba (27) početkom decembra oženio Ričarda Tumušabea (19) za kojeg je mislio da je žensko. Istinu je otkrio tek sredinom januara kad je Ričard uhapšen zbog krađe. Obojici preti doživotna zbog homoseksualnizma

Imam iz Ugande Muhamed Mutumba (27) oženio se prošlog decembra Ričardom Tumušabeom (19) potpuno ubeđen da je on žensko!

Mutumba je tek sredinom januara, kad je Ričard uhapšen zbog krađe, saznao da mu je žena u stvari muškarac. Sada su obojica optuženi za protivprirodni blud i homoseksualizam, za šta je u Ugandi zaprećena i doživotna kazna zatvora.

Udao se da ga opljačka

Imam iz grada Kajunga početkom decembra oženio se Ričardom u skladu sa svim islamskim običajima. Živeli su zajedno sve do sredine januara, kad je Ričard uhvaćen u krađi televizora i odeće iz jedne kuće u komšiluku. Prilikom provale Ričard je bio obučen kao žena, tako da ga je pretresla policajka. Ona je, međutim, brzo ustanovila da je lopov muškarac, pa ga je uhapsila i odvela u policijsku stanicu.

Ričard je u policiji sve priznao, uključujući i to da je "udat" za Mutumbu. Rekao je da se pretvarao da je žensko kako bi od Mutumbe, jednog od trojice imama džamije u gradu Kajunga, ukrao novac i druge dragocenosti. Budući da su u Ugandi istopolni odnosi i brak strogo zabranjeni, policija je uhapsila i imama Mutumbu, koji je navodno bio iznenađen kad su mu saopštili da mu je žena u stvari muškarac.

 

 

Imam je istražiteljima rekao da mu nije bilo ni na kraj pameti da je brak sklopio sa osobom istog pola. Ispričao je da nijednog trenutka nije posumnjao da je Svabula Nabukera, kako mu se Ričard predstavio, u stvari muškarac. Kako lokalni mediji prenose, imam je policiji objasnio da sa "ženom" nije imao seks otkad su se venčali, jer mu je rekla da ima "menstrualne tegobe". Zbog toga se, četiri dana nakon svadbe, požalio jednom prijatelju, navodeći da "Svabula odbija da skine odeću kad idu na spavanje".

Brane se sa slobode

Taj prijatelj je medijima rekao da je Ričard bio toliko uverljiv u ulozi žene da u njega niko nije posumnjao, pa ni sam imam.

- Imao je veoma umiljat glas i hodao je kao žena - rekao je Amisi Kibunga, takođe imam džamije u Kajungi.

U međuvremenu, Mutumba i Ričard pušteni su da se brane sa slobode uz kauciju od 200 dolara. Nevladine organizacije obezbedile su im besplatnu pravnu pomoć.

Odstranjen iz džamije

Glavni imam džamije u Kajungi Isa Busulva, koji je bio na Mutaumbinoj svadbi, suspendovao ga je kako bi "sačuvao integritet vere". 
- Verujem da nije znao da se ženi muškarcem, ali njegova suspenzija je ipak bila neophodna - rekao je Busulva.    

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija