• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/

24.03.2020

15:11

NE NASEDAJTE! Zaplenjeno 4,4 miliona pakovanja LAŽNIH LEKOVA PROTIV KORONE

Vesti

NE NASEDAJTE! Zaplenjeno 4,4 miliona pakovanja LAŽNIH LEKOVA PROTIV KORONE

Podeli vest

Predsednica Evropske komisje Ursula fon der Lajen upozorila je građane EU na povećanu prisutnost lažnih lekova i preparata za borbu protiv koronavirusa

Ona poziva građane da u cilju smanjenja širenja korona virusa ”jednostavno ostanu kod kuća” i da prate uputstva nadležnih službi.

- Broj lažnih lekova, dezinfekcionih sprejeva ili čudotvornih lekova koji se prodaju na Internetu je zapanjujući. Radimo sa nacionalnim vladama i agencijama EU na rešavanju ovog problema i na bezbednosti ljudi - kaže fon der Lajen

Evropska agencija za policijsku saradnju Europol je zbog povećanja korišćenja Interneta i povećanog broja zloupotreba podržala globalnu operaciju protiv trgovine falsifikovanim lekovima.

Foto: Shutterstock

Tom prilikom više od 4,4 miliona jedinica nezakonitih lekova zaplijenjeno. Razbijeno je 37 grupa organizovanog kriminala i zvršeno je 121 hapšenje. Istovremeno 2.500 linkova sa oglasima je skinuto.

Predsednica Evropske komisije poziva građane da obavezno provere Internet stranice na kojima se pojavljuju oglasi za lekove ili bilo koja druga sredstva namenja borbi protiv korona virusa.

- Ako se razvije vakcina protiv korona virusa vaša vlada i javne institucije će to objaviti. To ćete znati iz pouzdanog izvora. Do tada nastavićemo blisko da sarađujemo s nacionalnim vladama, uz pomoć naših agencija, kako bismo sprečili da opasni falsifikovani lekovi dođu do vas - poručila je fon der Lajen

SVE O KORONAVIRUSU PROČITAJE OVDE
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija