• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

25.03.2020

18:55

ORUŽJEM NA KORONU! U Floridi se na poseban način bore protiv pandemije, VLASNICI TRGOVINA KAŽU DA NI POSLE 11. SEPTEMBRA PRODAJA NIJE IŠLA OVAKO DOBRO!

Vesti

ORUŽJEM NA KORONU! U Floridi se na poseban način bore protiv pandemije, VLASNICI TRGOVINA KAŽU DA NI POSLE 11. SEPTEMBRA PRODAJA NIJE IŠLA OVAKO DOBRO!

Podeli vest

Vlasnici radnji nikada nisu videli takav porast prodaje oružja na Flordi, kao sada kada se virus korone siri zemljom, a koji nije bio tako intenzivan ni posle terorističkih napada na kule bliznakinje u NJujorku 11. septembra, ni masovnih pucnjava, čak ni kada su uragani pretili da će sravniti Južnu Floridu piše Miami Herald

Prema rečima prodavaca, vlasnika radnji i naldežnih institcija strah i neizvesnost zbog šierejna pandemije koronavirusa motivišu ljude da kupuju oružje i municiju, jer se plaše bezakonja, pljački, borbi oko hrane, lekova, za mesta u skloništima ....

- Naša prodaja je povećana za 80 posto, uz ogroman porast kupaca koji su prvi put odlučili da se naoružaju, plaše se porasta broja presupnika, nezaposelnosti, neštašica - rekao je Alek Elenberg, menadžer Charliejeve prdavnice oružja.

Njegova logika je, kako kaže, ako ne možete da branite kuću i porodicu, za šta ste onda dobri.

Sjedinjene Države zemlja sa najvecćim brojem komada oružja po glavi stanovnika na svetu, 40 odsto Amerikanaca navodi da poseduje pištolj ili živi u domacćinstvu u kome postoji oružje.

NAJTEŽI DAN U ŠPANIJI! 27 odsto više mrtvih nego juče, VLAST RAZMIŠLJA O PRODUŽAVANJU KARANTINA!

Uprkos tome, zabrinutost zbog ubrzanog širenja COVID-19 izaziva skok u prodaji i prema prodavcima i podacima Agencija za pracćenje oružja, kao što je FBI-ov Nacionalni sistem.

Samo je u petak tažnja porasla na 13,192 zahteva sa proslogodišnji 2. 646, a kako Miami Herald prensi slična je situacija i širom SAD.

Prodavac oružja na drugom delu grada Džordž Korbato smatra da ljudi preteruju baš kao i kada su pokupovali sve i napravili nestašticu toalet paripra.

- Verujete li da je koronavirus baš toliko apokaliptičan - pitao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija