• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

12.04.2020

12:23

ASANŽ PONOVO IZNENADIO! Otkrio da je dobio dvoje dece dok je bio u ekvadorskoj ambasadi

Vesti

ASANŽ PONOVO IZNENADIO! Otkrio da je dobio dvoje dece dok je bio u ekvadorskoj ambasadi

Podeli vest

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž otkrio je da je dobio dvoje dece sa advokaticom iz tima njegovih branilaca, dok je bio sklonjen u ambasadi Ekvadora u Londonu

Australijanac, kome SAD žele da sude zbog špijunaže, otac je dvojice dečaka od dve odnosno jedne godine koje je ima sa 37-ogodišnjom Stelom Moris, njegovom advokaticom poreklom iz Južne Afrike.

Britanski dnevnik Mejl on Sandej danas objavljuje na svom vebsajtu slike Asanža i njegovih sinova kao i razgovor sa Stelom Moris koja govori da se zaljubila u Asanža pre pet godina i kako planiraju da se venčaju.

Ona je odlučila da otkrije postojanje dece Gabrijela i Maksa zato što strahuje da je Asanžov život  ako ostane u londonskom zatvoru Belmarš gde se sada nalazi, zbog pandemije novog koronavirusa.

Britanski sud odbio je krajem marta da uslovno oslobodi 48-ogodišnjeg Asanža koji strahuje da se ne zarazi koronavirusom. Sud je procenio da postoje ozbiljni razlozi da se veruje da se on ne bi pojavio na budućim ročištima.

Preko Tvitera Vikiliks je preneo da Asanžova partnerka, majka dvoje male dece, moli britansku vladu da oslobodi njega, kao i druge osetljive bolesnike u vreme kada koronavirus hara u zatvorima.

Foto: Tanjug

Asanž i njegova pravna zastupnica počeli su vezu 2015. godine. Asanž je prisustvovao rođenju dvoje dece u Londonu preko video linka a starijeg Gabrijela je video u ambasadi gde mu je doveden. Deca su britanski državljani prema listu Mejl on Sandej, i posetili su oca u zatvoru.

Britanski sud je odložio do 18. maja raspravu o zahtevu za izručenje osnivača Vikiliksa Americi, gde je protiv njega podignuta optužnica zbog toga što je 2010. otkrio više od 700.000 tajnih dokumenata o američkim vojnim i diplomatskim aktivnostima, posebno u Iraku i u Avganistanu.

SAD mu stavljaju na teret da je stavio u opasnost izvore američkih službi. Asanžovi advokati osuđuju političku proceduru zasnovanu na lažima.

Asanž je uhapšen u aprilu 2019. pošto je proveo sedam godina skriven u ambasadi Ekvadora u Londonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija