• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

21.04.2020

21:36

ZARAŽENI DEČAK (9) BIO U KONTAKTU SA 172 OSOBE, NIKO OD NJIH NIJE POZITIVAN KORONAVIRUS! Čudo u Francuskoj!

Vesti

ZARAŽENI DEČAK (9) BIO U KONTAKTU SA 172 OSOBE, NIKO OD NJIH NIJE POZITIVAN KORONAVIRUS! Čudo u Francuskoj!

Podeli vest

Devetogodišnji dečak u Francuskoj sa korona virusom nije zarazio 172 osobe sa kojima je bio u kontaktu, navodi studija koja smatra da najmlađi nisu veliki prenosnici ove smrtonosne infekcije

Mališan je bio jedan od slučajeva koji su povezani sa Stivom Volšom, koji je prvi Britanac zaražen korona virusom u januaru dok je prisustvovao poslovnoj konferenciji u Singapuru.

Volš nije ni znao da je inficiran, a zarazio je još 10 državljana Velike Britanije i petočlanu porodicu koju je sreo na zimovanju u mestu Kontamin Monžoa, a zatim se vratio u London.

Većina gostiju zaraženo je korona virusom, ali je istraga Zavoda za javno zdravlje u Francuskoj otkrilo da devetogodišnji dečak nije zarazio 172 osobe sa kojima je bio u kontaktu a iz predostrožnosti su stavljene u izolaciju, prenosi "Gardijen".

LEPENOVA NOKAUTIRALA BRISEL JAČE OD KORONE: EU je PRVA ŽRTVA VIRUSA, povratak GRANICA I NACIONALNE DRŽAVE je realnost!

Istraživanje je pokazalo da je mališan bio zaražen sa virusom Sars-Cov-2, koji izaziva COVID-19, ali je imao i grip i običnu prehladu. Iako su njegovi rođaci bili zaraženi posle, nijedan od njih nije razvio korona virus.

- Jedno dete, inficirano sa ostalim respiratornim virusima, pohađalo je tri škole dok je pokazivalo simptome, ali nije prenelo virus, što ukazuje da se virus drugačije širi među decom - kazao je epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Kostas Danis za novinsku agenciju AFP.

Dečak je imao tek blage simptome pre nego što je testom otkriveno da ima korona virus u toliko malim količinama da je infekcija jedva detektovana. Mala količina virusa u dečaku verovatno je razlog što nije inficirao druge ljude sa kojima je bio u kontaktu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija