• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

30.04.2020

18:37

ISPOVEST PRVOG PACIJENTA KOJI SE IZLEČIO OZONOM! Srećan sam zbog svih koji će uz pomoć nove metode da ozdrave! (VIDEO)

Vesti

ISPOVEST PRVOG PACIJENTA KOJI SE IZLEČIO OZONOM! Srećan sam zbog svih koji će uz pomoć nove metode da ozdrave! (VIDEO)

Podeli vest

Mesec dana nakon proglašenja pandemije virusa korona, u Italiji je počela da se primenjuje ozonoterapija, koja se već decenijama širom sveta koristi u lečenju širokog spektra bolesti, prema rečima profesora medicinskog fakulteta dr. Gorana Bjelanovića.

Korišćenje ozona u medicinske svrhe je priznato od strane svetskih stručnjaka, od lupusa preko diskus hernije do dijabetesa, lista bolesti u kojima ova metoda pomaže proširuje se svakog dana. Kako se novosti o metodama lečenja virusa korona menjaju iz sata u sat, tako i prvi izlečeni pacijenti prenose svoja iskustva.

Italija, među vodećim zemljama u korišćenju i primeni ozona u medicinske svrhe lečenja, jedna je od prvih zemalja koja je ovaj tretman počela da sprovodi na pacijentima zaraženim Covidom-19. Potvrda uspešnosti ove metode je prvi izlečeni pacijent Paolo Ćubej, koji se vratio kući, pošto je nedelju dana proveo u bolnici u Udinama. Testiran krajem marta, zbog uporne visoke temperature, Ćubej je transportovan kolima Hitne pomoći u bolnicu u Udinama. Rezultat testa je potvrdio da je Ćubej pozitivan na virus Covid-19, a u bolnici u Udinama podvrgnut je ozonoterapiji.

ITALIJANI PIŠU O TRETMANU ŽELJKA MITROVIĆA! Ozonizacija krvi u borbi protiv koronavirusa (Video)

- Bilo je to veoma teško, iscrpljujuće i mučno iskustvo. Hvala na velikodušnosti svima koji su bili uključeni, na velikoj profesionalnosti celog lekarskog tima. Uspeo sam da se izvučem iz toga. Srećan sam zbog sebe i zbog svih onih koji će na neki način uz pomoć ove nove tehnologije ozonoterapije uspeti da ozdrave! - poručio je Paolo Ćubej.

Ozonoterapija počela je da se primenjuje i u Kovid bolnici u Atriju, o čemu je govorio glavni lekar ove bolnice prim. dr Enriko Marini:

- Danas smo lečili prvog pacijenta. Nadamo se da ćemo sledeće sedmice, od utorka, na dalje, moći da lečimo mnogo više i prvi presek napravimo sigurno posle sedam do deset dana. Radi se u osnovi o obogaćivanju kiseonika u krvi. Mi smo tu novu terapiju počeli da primenjujemo danas, posle odobrenja Etičkog komiteta regije, pošto smo čuli ostala iskustva iz Italije, kojih zaista nema mnogo, a koja se zasnivaju na naučnom utemeljenju da ozonoterapija može da deluje na infekciju virusom Kovid-19. Ozon može da bude efikasan ili direktno, dakle da uništi virusni zid koji je prisutan u krvotoku, ili indirektno proizvodnjom unutarćelijskih metabolita koji sprečavaju replikaciju virusa unutar ćelija – kaže dr Marini.

(VIDEO) ITALIJANI POČELI LEČENJE OZONSKOM TERAPIJOM! Korijere de la sera pisao o terpaiji koju je koristio Željko Mitrović!

Ova tehnika se već koristi na severu Italije, sa očiglednim rezultatima. Bolnica u Atriju je prva u regiji Abruco koja sledi tu terapiju, a druga u srednjem jugu Italije. Za sada, ozonoterapija dala je dobre rezultate na uzorku od 36 pacijenata, ali dr Marini kaže da je potrebno da se primeni na daleko većem broju, kako bi bila priznata kao efikasna metoda protiv Covida-19.

- U Udinama je lečeno 36 pacijenata sa odličnim rezultatima jer je od 36 pacijenata samo jedan bio intubiran. Stoga, protivupalni efekat postoji, ali naravno, da bismo mogli da kažemo da ozonoterapija može da bude značajna kao terapija protiv Covida-19, biće nam potrebni daleko veći brojevi. U svakom slučaju, ako se ne počne nikada, nikada se neće ni uspeti – rekao je dr Marini.

S obzirom na to da se ozonoterapija primenjuje u nekoliko desetina bolnica u Italiji, koja je jedna od najpogođenijih zemalja epidemijom virusa korona, izgleda da ovo jeste trenutno najperspektivnije rešenje u borbi protiv Covida-19. A kada bude testirana na većem broju pacijenata, dobićemo i zvaničnu potvrdu da ova medicinska metoda jeste pravi način za prevenciju, ali i tretiranje zaraženih virusom korona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ITALIJANSKI STRUČNJACI DOKAZALI DA JE ŽELJKO MITROVIĆ U PRAVU: Terapija ozonom sprovedena u 17 bolnica - MNOGI PACIJENTI OSETILI ZNAČAJNO POBOLJŠANJE!
Društvo

ITALIJANSKI STRUČNJACI DOKAZALI DA JE ŽELJKO MITROVIĆ U PRAVU: Terapija ozonom sprovedena u 17 bolnica - MNOGI PACIJENTI OSETILI ZNAČAJNO POBOLJŠANJE!

Tvrdnju vlasnika Pinka Željka Mitrovića da bi ozonizacija krvi pešila problem zaraženih koronavirusom, ubacivanjem ozona u krv , da bi se ozon automatski razgradio i formirao vodonik-peroksid H2O2, koji bi uništio sve viruse i bakterije, potvrdili su i italijanski stručnjaci koju su tu metodu već primenili u lečenju najtežih bolesnika od virus Kovid 19 u čak 17 bolnica u toj zemlji

16.04.2020

17:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15