• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srbija danas

10.09.2020

17:19

RUSKI NAUČNICI ZAPUŠILI USTA ZAPADU: Vakcina je bezbedna, dostavili smo odgovore na sva pitanja (VIDEO)

Vesti

RUSKI NAUČNICI ZAPUŠILI USTA ZAPADU: Vakcina je bezbedna, dostavili smo odgovore na sva pitanja (VIDEO)

Podeli vest

Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" poslao je međunarodnom naučnom časopisu "Lanset" odgovore na pitanja kolega iz inostranstva u vezi sa ruskom vakcinom "Sputnjik pet", saopštio je pomoćnik ministra zdravlja Rusije Aleksej Kuznjecov.

- Prema našim informacija, tvorci vakcine "Sputnjik pet" iz instituta "Gamaleja" već su poslali opširne odgovore uredniku časopisa "Lanset" - naveo je Kuznjecov.

Istovremeno, zamenik direktora Centra "Gamaleja" Denis Logunov poručio je da taj institut kategorički odbacuje optužbe stranih naučnika o nepouzdanosti statističkih podataka o vakcini "Sputnjik pet", koji su objavljeni u časopisu "Lanset".

Šta je krenulo po zlu sa britanskom vakcinom čitajte OVDE.

On napominje da je Centar "Gamaleja" dostavio časopisu ceo klinički protokol i sve podatke dobijene tokom testiranja vakcine.

Foto: Reuters

Ranije je časopis "Lanset" predložio autorima istraživanja ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik pet" da odgovore na pitanja kolega koji sumnjaju u zaključke ruskih naučnika.

"Lanset" je objavio rezultate kliničkih ispitivanja prve u svetu vakcine protiv virusa korona i naveo da ta ruska vakcina ne samo što je efikasna u borbi protiv ove virusne infekcije, već je i bezbedna.

Vakcina "Sputnjik pet", koju proizvodi Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona u svetu.

Moskovljani su danas počeli da se vakcinišu protiv virusa korona u okviru postregistracionog ispitivanja vakcine "Sputnjik pet", javio je "Sputnjik".

Vlasti Moskve i Centar "Gamaleja" pozivaju stanovnike glavnog grada Rusije da učestvuju u testiranju.

Vakcinisanje je besplatno, a potrebno je 40.000 dobrovoljaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje!

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija