• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.12.2020

18:40

PROPALE AMERIČKE PRETNJE SANKCIJAMA! Nastavljena izgradnja gasovoda Severni tok 2!

Vesti

PROPALE AMERIČKE PRETNJE SANKCIJAMA! Nastavljena izgradnja gasovoda Severni tok 2!

Podeli vest

Danas je nastavljena izgradnja gasovoda "Severni tok 2" kojim će se udvostručiti kapacitet dostavljanja prirodnog gasa iz Rusije u Nemačku preko Baltičkog mora, saopšteno je danas iz konzorcijuma koji realizuje projekat

U nastavku radova biće postavljena cev duga 2,6 kilometara u eskluzivnoj ekonomskoj zoni Nemačke, u vodama na dubini manjoj od 30 metara, navodi se u saopštenju konzorcijuma. Ova faza radova nastaviće se do 31. decembra 2020. godine.

Dalji nastavak radova biće kasnije saopšten, kako prenosi TAS S.

Foto: AP PHOTO

Do sada je izgrađeno 93 odsto gasovoda u okviru projekta koji predviđa postavljanje dve cevi ukupnog kapaciteta od 55 milijardi kubnih metara od obale Rusije do Nemačke ispod Baltičkog mora.

Izgradnja gasovoda suspendovana je decembra prošle godine nakon što je švajcarska kompanija "Olsiz" odustala od postavljanja cevi zbog mogućih sankcija SAD.

SAD smatraju da projekat ugrožava sigurnost EU i jača njenu zavisnost od energenata iz Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radić Gojko

pre 3 godine

16. po redu komandant združenih snaga NATO-a ,admiral Stavridis,izjavio je--,,Bio sam vrhovni komandant u Avganistanu.Bilo nas je 50 različitih nacija na terenu,uključujući i iz 28 NATO država sa preko 150 hiljada vojnika.Trošili smo milijarde dolara nedeljno i sa svim tim novcem,svim tim vojnicima i najboljim oficirima u američkoj vojsci,mi se još uvek borimo / mučimo,struggled/.To se sada odužilo kroz 2 decenije.''

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija