• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2021

21:43

Turska pokrenula program registracije vakcinisanja za zaposlene u turizmu

Vesti

Turska pokrenula program registracije vakcinisanja za zaposlene u turizmu

Podeli vest

Turska je najavila da pokreće program registracije vakcinisanja za zaposlene u turizmu u koordinaciji s Ministarstvom kulture i turizma, Ministarstvom zdravlja i Turskom agencijom za promociju i razvoj turizma (TGA). Program je pokrenut u okviru “Programa certifikacije sigurnog turizma“ kako bi poželeli dobrodošlicu međunarodnim putnicima u predstojećoj turističkoj sezoni i osigurali zdravlje i sigurnost zaposlenih u turističkom sektoru i svojih gostiju, koji su i dalje njihov najveći prioritet

Od pokretanja programa certifikacije sigurnog turizma u junu 2020. godine, Turska sledi stroga uputstva za zdravlje i sigurnost i preduzima sve potrebne korake kako bi osigurala da i dalje bude sigurna turistička destinacija. Nakon otvaranja turističke sezone, Ministarstvo kulture i turizma započelo je rad na uključivanju zaposlenih u turističkom sektoru u program vakcinacije kako bi osiguralo da turističke usluge u zemlji ostanu otvorene tokom cele godine. Program vakcinisanja pažljivo će se sprovoditi u koordinaciji s Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom rada. U okviru programa, vakcinisaće se pre svega zaposleni u smeštajnim objektima, restoranima, turističkim agencijama, kao i turistički vodići, koji su registrovani u okviru “Programa certifikacije sigurnog turizma”.

U zajedničkoj saradnji, Ministarstvo kulture i turizma i Ministarstvo zdravlja nedavno su pokrenuli platformu na kojoj turistički objekti mogu prijaviti svoje zaposlene za vakcinaciju. Platforma pokriva sve ključne predstavnike turističke industrije u okviru “Programa certifikacije sigurnog turizma”, uključujući smeštajne i ugostiteljske objekte, turistička i transfer vozila i turističke vodiče. Službeni predstavnici turističkih objekata moći će da prijave svoje trenutne zaposlene.

Kao deo kontinuiranih napora u borbi protiv Covid-19 i daljem jačanju pozicije kao jedne od najsigurnijih svetskih destinacija, Turska nastavlja ulagati u “Program certifikacije sigurnog turizma“, koji je jedan od prvih i najuspešnijih primera na svetu u ovoj oblasti. Država je proširila opseg prakse i učinila ga je obaveznim za smeštajne objekte sa 30 ili više soba. Do sada je certifikovano više od 8.000 objekata.

Kako država očekuje brz oporavak u vidu turističkih poseta, turistička radna snaga ima prioritet i prva će biti vakcinisana. Turska preduzima sve mere kako bi osigurala da i dalje bude zdrava i sigurna turistička destinacija u 2021. godini i da bude jedan od najboljih izbora, kao opcija sigurnog putovanja za putnike na međunarodnom nivou.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija