• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ria.ru

20.04.2021

12:48

PODRUM JE BIO PRIPREMLJEN, ČEKALI SU... Lukašenko otkrio jezive detalje zavereničkog plana za atentat na njega i njegovu porodicu!

Vesti

PODRUM JE BIO PRIPREMLJEN, ČEKALI SU... Lukašenko otkrio jezive detalje zavereničkog plana za atentat na njega i njegovu porodicu!

Podeli vest

"Inače, takav podrum je pripremljen u Gomeljskoj oblasti. Zadržali smo tu grupu, priznali su kako je sve planirano", otkrio je Lukašenko

Specijalne službe Belorusije i Rusije sprečile su vojni puč u Minsku. Prema navodima beloruskih vlasti, zaverenicima su pomagali CIA i FBI. Lukašenko sada priprema predsednički dekret, a za  nekoliko dana razgovaraće o tome sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Detalje specijalne operacije za sprečavanje vojnog puča otkrio je sam Lukašenko.

"To se direktno tiče mene i moje dece", objasnio je tokom akcije dobrovoljnog čišćenja okoline u rodnom selu Aleksandrija, okrug Šklovski.

"Zaverenici su planirali da uhvate jedno dete, drugo... i strpaju u podrum. Inače, takav podrum je pripremljen u Gomeljskoj oblasti. Zadržali smo tu grupu, priznali su kako je sve planirano", rekao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, puč su planirali beloruski opozicionari privedeni ranije u Moskvi, uključujući politikologa Aleksandra Fedutu i ​​advokata Jurija Zenkoviča. A pomogle su im strane specijalne službe - "najverovatnije, CIA ili FBI".

Egipatski scenario

TV kanal ONT prikazao je izveštaj o tome kako su službenici KGB Belorusije i FSB Rusije zadržali zaverenike na aerodromu. Međutim, glavni deo zapleta su presretnuti pregovori. U jednom od moskovskih restorana Feduta i Zenkovič preko video veze Zoom komuniciraju sa beloruskim opozicionarima koji žive na Zapadu. Oni razgovaraju o atentatu na egipatskog predsednika Anvara Sadata na vojnoj paradi 1981. godine.

Foto: AP photo/Tanjug

Beloruske snage bezbednosti pojasnile su da je puč planiran za 9. maj, tokom parade povodom Dana pobede. Računali su da delovi vojsku pređu na stranu opozicije.

Pored toga, uhapšeni su „vodili konsultacije u Sjedinjenim Državama i Poljskoj“. Prema Minsku, pregovore sa Zapadom nadzirao je advokat Zenkovič. Pored beloruskog, ima i američko državljanstvo.

U međuvremenu oglasio se Stejt department.

"Svaka sugestija da je američka vlada umešana u pokušaj atentata na Lukašenka apsolutna je laž", saopštile su SAD.

Bezbednosne službe pojačale su zaštitu predsednika Lukašenka i njegove porodice. A sam Lukašenko priprema dekret o kojem će najpre razgovarati sa Putinom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija