• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

13.05.2021

20:36

OVIM SMO GAĐALI TEL AVIV! Hamas se pohvalio NOVOM razornom raketom! /VIDEO/

Vesti

OVIM SMO GAĐALI TEL AVIV! Hamas se pohvalio NOVOM razornom raketom! /VIDEO/

Podeli vest

Vojno krilo Hamasa brigada Al Kasam objavila je večeras snimak taktičke rakete srednjeg dometa pod nazivom "Ajaš 250” koja je predstavljena kao novo oružje za rat protiv Izraela, a sa kojom je gađan Tel Aviv i luka na severu Izraela uz samu granicu sa Libanom Haifa

Video snimak zapravo predstavlja propagandno oruđe i poruka Hamasa Izraelu šta može da očekuje u narednim danima.

Za postojanje rakete  "Ajaš 250” dometa oko 250 kilometara saznalo se pre dva dana kada je psotojanje rakete ozvaničio portparol Hamasa Abu Ubaidah da su sa njom napadnuti ciljevi u okolini Tel Aviva.

O raketi se malo zna. Jedino što je poznato jeste da ima domet do 250 kilometara. Jedino je tajna težina bojeve glave. Osim slika rakete više detalja nije saopšteno, ali jest to po kome je ova raketa dobila ime.

Naime ime rakete je zapravo prezime Iahia Ajaša koji je bio inženjer i šef odseka za proizvodnju raketa pri prigai Al Kasam. Izrael ga je označio za neprijatelja broj 1 zbog svoje inovativnosti u proizvodnji raketa.

Ono što se takođe Hamas navodi jeste da je ova raketa isključivo proizvod Hamasovih inžinjera i da nijedan komponenta ove rakete nije urađena u inostranstvu i da ništa nije uvezeno.

Izraelski stručnjaci procenjuju da brigada Al Kasam u svom posedu ima od 8.000 -10.000 raketa.

Podsetimo,  vojni portparol brigade Al-Kasam, "Abu Ubaida", najavio je raketu "Aijaš 250", ističući da su svi izraelski aerodromi pod dometom projektila, kao i svaka tačka u Palestini na severu i jugu.

- Po naredbi Abu Kaleda Mohamedu Al-Deifa, ona se sada lansira prema aerodromu Ramon, u južnoj Palestini, oko 220 km udaljenom od Gaze. Raketa Ajaš ​​250, dometa većeg od 250 km, sa razornom snagom, najveća je pobeda Al-Akse i deo našeg odgovora na atentat Naši vođe, naši inženjeri su heroji deo njihovih dostignuća i razvoja - kaže on.

- Uvodimo u službu rakete Ajaš ​​250 i kažemo neprijatelju: Ovde su vaši aerodromi i svaka tačka od severa Palestine do njenog juga nalazi se u dometu naših projektila, a ovde je sledeće oružje odvraćanja koje leti u neba Palestine prema svakoj meti koju odredimo i odlučimo uz pomoć Boga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija