• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

14.05.2021

15:18

ZAPAD STVARA ANTIRUSIJU I TO NA OVOJ TERITORIJI! Putin izdao ozbiljno upozorenje na sednici Saveta bezbednosti Rusije!

Vesti

ZAPAD STVARA ANTIRUSIJU I TO NA OVOJ TERITORIJI! Putin izdao ozbiljno upozorenje na sednici Saveta bezbednosti Rusije!

Podeli vest

Ukrajinu nastoje da pretvore u antipod Rusiji, u nekakvu Antirusiju, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin

„Sudeći po svemu, i to je tužno, Ukrajinu polako, ali sigurno pretvaraju u nekakav antipod Rusiji, u nekakvu Antirusiju, u platformu sa čije teritorije ćemo konstantno, očigledno, dobijati vesti koje će zahtevati našu posebnu pažnju s aspekta osiguravanja bezbednosti “, rekao je Putin otvarajući sednicu sa članovima Saveta za bezbednost Rusije.

On je dodao da Zapad podržava čistku na političkoj sceni koja je počela u Ukrajini.

„Sada se tamo odvija očigledna čistka na političkoj sceni. Zatvaraju se nacionalni mediji. I ništa, naši zapadni partneri uopšte ne reaguju, da ne kažemo da podržavaju takve odluke“, istakao je Putin.

Ruski predsednik je komentarisao i to što su vlasti u Kijevu opozicionog političara Viktora Medvedčuka stavile u kućni pritvor pod optužbom za veleizdaju. On je ukazao da neki predstavnici rukovodstva Ukrajine godinama spokojno sarađuju sa Rusijom, uključujući i Krim, dok se to predstavnicima opozicije stavlja na teret. 

„Iz političkih razloga se nekome na teret stavlja saradnja sa Rusijom u oblasti ekonomije, iako mnogi, među njima, i visoki zvaničnici Ukrajine aktivno sarađuju sa Rusijom , pa i sa Krimom, i nikom ništa“, rekao je on.

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Putin smatra da je lider ukrajinske partije „Opoziciona platforma – za život“ Viktor Medvedčuk, kojeg Kijev sumnjiči za veleizdaju i proneveru nacionalnih resursa na Krimu, jedan od retkih ukrajinskih političara koji se na delu zalaže za normalizaciju odnosa sa Rusijom.

O procesu koji se vodi protiv njega u Kremlju kažu da se nadaju da se ne radi o lovu na veštice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 3 godine

Braćo Rusi, imate dve opcije...ili se branite ili se predajte. Da vas podsetim, nije bilo davno, Srbiji ste uskratili pravo i na odbranu, ali i na predaju. Morali smo prihvatiti Kumanovski sporazum, jer je Černomirdin preneo Miloševiću poruku Moskve, da će Srbija biti ravna k'o tepsija, ako nastavi da se brani od NATO agresije. A niste nam dozvolili ni da se predamo, jer ste preko stradanja Srbije "kupili" dodatnih 10 godina da se stabilizujete i kao država i kao regionalna sila.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija