• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

24.06.2021

09:59

Ambasador Rusije KULTURNO ODBRUSIO novinarki: ŠTA JE VAŠ BROD RADIO U NAŠIM TERITORIJALNIM VODAMA?! Ona zanemela!

Vesti

Ambasador Rusije KULTURNO ODBRUSIO novinarki: ŠTA JE VAŠ BROD RADIO U NAŠIM TERITORIJALNIM VODAMA?! Ona zanemela!

Podeli vest

Britanski brod je upao u ruske teritorijalne vode, kršeći međunarodne sporazume, i nije reagovao na upozorenja, izjavio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin u intervjuu za britanski "Kanal 4"

- Danas je britanski brod, koji je učestvovao u vojnim vežbama NATO-a 'Morski povetarac', odlučio da uđe u teritorijalne vode Ruske Federacije. Učinio je to i zašao tri kilometra u teritorijalne vode, nije odgovorio na nekoliko upozorenja koja su izdavana na svakih 10 minuta nakon što je uplovio u teritorijalne vode. Zaustavljen je i napustio je teritorijalne vode Rusije. Mislim da je to očigledno kršenje sporazuma iz 1986. godine o sprečavanju incidenata na moru. Taj sporazum pretpostavlja da vi morate da odgovorite na zahtev - rekao je ambasador.

Diplomata je podsetio da su ranije načelnici generalštabova Oružanih snaga dve zemlje potpisali protokol kojim su postavljeni uslovi za rešavanje situacija, sličnih današnjoj.

- Taj incident (kod obale Krima) izaziva žaljenje. Nemam potpune informacije, ali koliko znam ispaljeni su hici upozorenja, jer brod nije odgovarao na naša upozorenja i trebalo je preduzeti neke mere. Nakon toga je britanski vojni ataše pozvan u naše Ministarstvo odbrane, njemu su objasnili situaciju - rekao je Kelin.

Foto: Printskrin Youtube

On se nije složio sa tvrdnjom novinarke da su postupci ruske vojske bila agresivni.

- Smatram da nije tako. Šta je vaš brod radio u našim teritorijalnim vodama, recite molim Vas? London uvek pita šta ruski brodovi rade u Severnom moru. Britanski brod ne samo da je bio u Crnom moru, nego u teritorijalnim vodama Rusije. Pozvao bih na veći oprez prilikom kretanja brodova - izjavio je ambasador.

 

Razarač "Defender" narušio državnu granicu Rusije


Razarač "Defender" Ratne mornarice Velike Britanije, krećući se severozapadnim delom Crnog mora, narušio je državnu granicu Rusije i ušao tri kilometara u teritorijalno more u oblasti rta Fiolent.

Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu. Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šojgu samo što je upozorio... BRITANCI VEĆ U AKCIJI! Bogme se zagreva duž ruskih granica, jer gde god postoji NATO, postoji rizik od...!
Planeta

Šojgu samo što je upozorio... BRITANCI VEĆ U AKCIJI! Bogme se zagreva duž ruskih granica, jer gde god postoji NATO, postoji rizik od...!

Samo par sati nakon što je Sergej Šojgu upozorio na eksplozivnu situaciju u Evropi, Crnomorska flota Rusije morala je da ispali tri hica upozorenja prema britanskom razaraču koji je ušao u ruske teritorijalne vode. Situacija se zagreva duž ruskih granica sa Zapadom, gde god postoji NATO, postoji rizik od vojne konfrontacije, upozoravaju eksperti

23.06.2021

18:03

sledeća vest

Vesti

TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)
Live TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)

Današnji dan je izuzetno turbulentan s obzirom na vesti koje nam stižu iz sveta. Makron nezadovoljan što je treći nakon izbora. Dva centralna događaja prate nas mesecima, čak godinama, a to su sukobi u Ukrajini i u Gazi. Na ove, ali i druge aktuelne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Velibor Stević i geopolitički analitičar Luka Stajić.

08.07.2024

19:50

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)
Live TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)

Ko će zaista povesti Francusku? Po svemu sudeći, niko neće moći da računa na podršku onog drugog. O izborima u Francuskoj u emisiji "Info dan" govorili su novinar iz Pariza Saša Pešić i politikolog Vladimir Kljajić. Uživo u program javio se i Milutin Ilić, izvršni direktor Instituta Geopolitikon, koji je komentarisao situaciju u Francuskoj nakon drugog kruga izbora.

08.07.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija