• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

27.06.2021

14:42

OVAKO SU SUPERIORNI RUSKI KROKODILI spalili neprijateljske položaje! Za svega nekoliko minuta sve je postalo prašina!

Vesti

OVAKO SU SUPERIORNI RUSKI KROKODILI spalili neprijateljske položaje! Za svega nekoliko minuta sve je postalo prašina!

Podeli vest

Piloti helikoptera Baltičke flote ostavili su zamišljenog neprijatelja bez aerodroma tokom vežbe u blizini Kalinjingrada — udarni "Krokodili" Mi-24 spalili su neprijateljske položaje nenavođenim raketama, prenosi televizija "Zvezda"

Za samo nekoliko minuta gotovo ceo vazduhoplovni puk se podigao se u vazduh. Na misiju su odleteli sa borbenim teretom.


- Nalazimo se iznad poligona na visini od sto metara. Helikopteri kreću na borbeni kurs i pripremaju se za otvaranje vatre - preneo je sa lica mesta "Zvezdin" dopisnik Maksim Rumjancev.

Do cilja su prve krenule nenavođene rakete S-8 sa udaljenosti od dva kilometra. "Neprijatelj" je dokrajčen topovima, sa minimalne udaljenosti, nešto više od kilometra, navodi televizija.
Po sletanju obavljena je dopuna goriva i municije, a zatim su letelice ponovo uzletele.

Čitav letački i inženjersko-tehnički sastav uključen je u taktičku vežbu helikopterskog puka Baltičke flote. Pored udarnih Mi-24 i transportno-borbenih Mi-8, u vežbi učestvuju helikopteri palubne avijacije Ka-27.

Misija traganja i spasavanja, prevoza tereta, potraga za neprijateljskom podmornicom i vatrena podrška akcijama jedinica na obali nastaviće se nekoliko dana, ne samo danju, već i noću, dodaje "Zvezda".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja
Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

03.07.2024

22:24

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana
Politika

Vesić i Čubrilović obišli radove na putu Bijeljina-Rača: Gradimo jače saobraćajne veze za bolji život svih građana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić, sastao se danas u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilović, a zatim su zajedno obišli radove na deonici Bijeljina-Rača, budućeg auto-puta Beograd - Sarajevo, jednog od dva koja će povezati Srbiju i Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

03.07.2024

21:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija