• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

22.07.2021

08:48

BELA KUĆA REKLA SVOJE! Sve Erdoganove opcije za Kipar PADAJU U VODU

Vesti

BELA KUĆA REKLA SVOJE! Sve Erdoganove opcije za Kipar PADAJU U VODU

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države odbacuju bilo kakvo rešenje za Kipar koje bi uključivalo dve države, što je ovih dana predložio turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, rekla je američka podsekretarka za politička pitanja Viktorija Nuland

Upitana tokom parlamentarnog saslušanja o tome odbacuje li američka administracija takvu opciju, Nuland je rekla: "Da, apsolutno".

- Mišljenja smo da samo proces koji bi vodili Kiprani, obe zone i obe zajednice, može doneti mir i stabilnost na Kipru - rekla je američka podsekretarka za politička pitanja, prenosi Rojters.

Tokom posete severnom, turskom delu Kipra turski predsednik Erdogan rekao je da se "nikakav napredak u pregovorima ne može napraviti ako se ne prihvati da postoje dva naroda i dve države" na ostrvu, podseća Tanjug.

Kipar je podeljen između Republike Kipar, članice Evropske unije, koja ima vlast na južnom delu ostrva, i samoproglašene Turske Republike Severni Kipar, proglašene 1983., koju jedino priznaje Turska.

Foto: AP/Photo

Redžep Tajip Erdogan

Turski predsednik je takođe proglasio nastavak ponovnog otvaranja Varoše, fantomskog grada simbola podela na ovom mediteranskom ostrvu.

Pregovori o sudbini Kipra u zastoju su od 2017. U aprilu je pokušaj ponovnog pokretanja razgovora u organizaciji UN, koje nadgledaju tampon-zonu između dva dela ostrva, završio neuspehom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AMERIČKI ŠTAZI U RATU PROTIV SVIH! VOJSKA ILI CIVILI - Ispolitizovane špijunske agencije NE PRAVE RAZLIKU!
Planeta

AMERIČKI ŠTAZI U RATU PROTIV SVIH! VOJSKA ILI CIVILI - Ispolitizovane špijunske agencije NE PRAVE RAZLIKU!

Ako je čuveni Maršal Makluan bio u pravu kada je, pre pola veka, predvideo da će ratovi budućnosti biti „informacioni ratovi u kojima nema podele na vojsku i civile“, onda je Amerika uveliko u svom građanskom ratu informacijama. A aktuelni režim u Vašingtonu koristi svoje tajne službe da bi špijunirao opozicione novinare Ispolitizovane špijunske agencije ne prave razliku između vojske i civila!

22.07.2021

08:39

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija