• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.08.2021

08:39

OVO JE KRAJ AMERIKE KAO VELESILE! "Ono što je oktobar 1917. bio za carsku Rusiju, to su ovi prizori iz Kabula za SAD!" Svet više nikada neće biti isti.../UZNEMIRUJUĆI VIDEO/

Printscreen/Twitter

Vesti

OVO JE KRAJ AMERIKE KAO VELESILE! "Ono što je oktobar 1917. bio za carsku Rusiju, to su ovi prizori iz Kabula za SAD!" Svet više nikada neće biti isti.../UZNEMIRUJUĆI VIDEO/

Podeli vest

Ove letelice imaju veoma veliku nosivost, ali Avganistanci su bili primorani da se drže za stajni trap, ovo je sramotan završetak zapadnog sistema vrednosti i dominacije Amerike!

Potresan video zapis koji prikazuje ljude kako padaju iz aviona američkih vazdušnih snaga koji je poleteo iz Kabula izazvao je šok ii ogorčenje širim planeta, a snimak je bio povod za burnu diskusiju na mrežama o krivici Sjedinjenih Američkih Država i tome šta će ovako sraman odlazak iz Avganistana značiti za svet i SAD.

Ruski politički analitičar Andrej Medvedev istakao je na Telegramu da ono što se sada dešava za SAD je nešto poput oktobra 1917. za Rusko carstvo. Ne veruje da će u samoj Americi doći do revolucije, ali ovo je kraj američke velesile, smatra on.

Neki stručnjaci su istakli da je u avionu bilo mesta za još najmanje deset Avganistanaca. Ukazano je da ove letelice imaju veoma veliku nosivost, ali Avganistanci su bili primorani da se drže za stajni trap. Kako prenose brojni svetski mediji, ovo je sramotan završetak zapadnog sistema vrednosti i dominacije Amerike.

Takođe je primećeno da su tokom 20 godina Sjedinjene Američke Države i NATO uložili milijarde dolara u Avganistan, ali je sada sve uzalud potrošeno, dok su mnogi civili i vojnici ubijeni.

Nedavno je politikolog Jakov Kedmi objasnio zašto se avganistanska vojska obučena u Americi predala tako brzo. Prema njegovim rečima, SAD jednostavno ne znaju kako da obuče vojske drugih zemalja, ili je možda nešto drugo bilo u pitanju...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZoranP

pre 2 godine

I opet ista priča. Begali iz Koreje, begali iz Vijetnama, Somalije, a za sada i iz Avganistana. Gde Ameri zakuvaju čorbu tu pakao nije ravan. Prvaci sveta u 'fatanju magle kad zagusti.

Žigolo

pre 2 godine

Još jedan dokaz da su amerikanci junačine i hrabri samo kad sa 10km visine, noću, bombarduju zemlju koja nema adekvatnu PVO i kad znaju da im ne mogu ništa. Sve zemlje kojima je Amerika donela "slobodu" i takozvanu "demokratiju" su danas najsiromašnije zemlje sveta koje su na rubu propasti a o slobodi i demokratiji nema ni govora. Najsmešnije je što ti amerikanci i NATO za 20 godina u jednom Avganistanu nisu mogli da urade bukvalno ništa i da poraze šaku islamskih fanatika a ovamo prete Rusiji i Kini ... Da nije žalosno bilo bi urnebesno smešno.

Mito

pre 2 godine

Kada su napali SRJ u martu 1999-te, rekao sam ovo je početak pada imperije, ni prvi ni poslednji u istoriji na ovim prostorima. Tada samo nisam znao koliko brzo će pući. Problem je samo što je grogirani borac najopasniji i da njihova elita koja je mislila da će da vlada svetom neograničeno ne krene u neku avanturu na svetskom nivou. Živi bili pa videli. S poštovanjem.

Djole

pre 2 godine

Jednostavno se vidi kako prolazi njihova demokratija i njihovi placenici i poslusnici. Posten svet je ostao kod kuca nije morao da bezi.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17