• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

24.08.2021

15:09

RUSI SPREMAJU VAKCINU ZA DELTA SOJ!

Vesti

RUSI SPREMAJU VAKCINU ZA DELTA SOJ!

Podeli vest

Ruski Naučni centar za istraživanje i razvoj imunobioloških preparata „Čumakov“ planira da modifikuje svoju vakcinu protiv kovida-19 „Kovivak“ za nove sojeve virusa, rekao je danas direktor Centra Ajdar Išmuhametov za televiziju „Rusija 24"

Na pitanje da li će vakcina biti usavršena s obzirom na pojavu novih sojeva virusa korona, Išmuhametov je odgovorio: „Da, naravno“.

Prema njegovim rečima, stručnjaci centra već su izdvojili delta soj virusa korona i rade sve pripremne faze kako bi napravili novu vakcinu.

„Sada razmišljamo o ovim stvarima, to bi mogla biti kombinacija, mogla bi biti složena vakcina... Naravno, to su dve komponente jedne vakcine, inače nema smisla, to bi bile dve vakcine“, rekao je Išmuhametov, prenosi Sputnjik.

Vakcina „KoviVak“ je inaktivirana vakcina. U njenoj osnovi je virus SARS-CoV-2, koji je posebno obrađen tako da je izgubio infektivna svojstva, ali istovremeno zadržava sposobnost izazivanja imunog odgovora.

Ovakve vakcine sadrže čitav niz proteina virusnih čestica i, shodno tome, očekuje se da će imuni odgovor biti najkompletniji. Industrijska proizvodnja „KoviVaka“ zvanično je počela 25. marta.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija