• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.09.2021

20:35

ŠTA PENTAGON SKRIVA OD SVETA?! Navodno su OSVETILI ubijene marince u Kabulu, ali... ZNAJU LI UOPŠTE KOGA SU UBILI?!

Vesti

ŠTA PENTAGON SKRIVA OD SVETA?! Navodno su OSVETILI ubijene marince u Kabulu, ali... ZNAJU LI UOPŠTE KOGA SU UBILI?!

Podeli vest

Pre nekoliko dana Pentagon i svi svetski mediji preneli su vest da su Sjedinjene Države odgovorile na terorističke napade koji su se desili u četvrtak, 26. avgusta u Kabulu izvođenjem napada bespilotnim letelicama i ubistvom teroriste koji je učestvovao u planiranju napada, međutim, postavlja se pitanja da li je to uopšte istina

Podsećamo, u samoubilačkim bombaškim napadima oko aerodroma u Kabulu prošle nedelje je poginulo 170 ljudi, uključujući 13 američkih marinaca, a povređeno je još stotinu civila.

Teroristička grupa ISIL-K, koja je u "neaktivanom" sukobu i sa Zapadom i sa talibanima, zvanično je preuzela odgovornost za napade.

- Američke vojne snage izvele su danas vazdušnu operaciju protiv terorizma protiv planera ISIS-K. Vazdušni napad bespilotnim letelicama dogodio se u avganistanskoj provinciji Nangahar. Prvi pokazatelji su da smo ubili metu. Ne znamo za civilne žrtve - rekao je u pisanoj izjavi kapetan Bil Urban, portparol Centralne komande SAD.

Ova poruka je dobro prihvaćena u široj javnosti i proširila se poput virusa u medijima, ali jedno pitanje nije dobilo odgovor: koji je terorista ubijen? Naravno, možemo reći da se ovo ne pominje iz bezbednosnih razloga, ali po dosadašnjoj praksi to nema smisla. Poslednjih godina bili smo svedoci kako su, nakon eliminisanja terorista ili naučnika, Amerika, Izrael, Rusija, Francuska, Nemačka i druge zemlje objavljivale ime ubijenog kako bi svetu dali do znanja da je "posao obavljen".

Foto: AP/Tanjug

Ovog puta nema imena. Da li je to zato što nije baš onako kako javnosti predstavlja Pentagon?

Zašto se ne spominje ime ubijenog teroriste iz terorističke grupe ISIL-K? Ovo pitanje je logično i pošto domino efekat pokreće druga slična pitanja, kao što su: da li je bilo napada bespilotnom letelicom, da li SAD znaju koga su ubili, mogu li to dokazati, kako garantuju da su ubili teroristu uključenog u planiranje terorističkih napada 26. avgusta bez otkrivanja njegovog imena, da li je bio visoko u hijerarhiji ISIL-K, i na desetine drugih pitanja koja bi se mogla drugačije tumačiti.

Međutim, do danas Pentagon nema odgovor ni na jedno pitanje svetskih medija.

Podsećamo da tokom razmene raketa ove godine između Izraela i Hamasa, Izraelci nisu samo rekli koje su zgrade pogodili u Gazi, već su poimence naveli i ubijene vođe Hamasa.

Zbog mnogih otvornih pitanja počelo je da se spekuliše da li se napad zaista i dogodio ili je Pentagon samo želeo da umiri javnost, i ako jeste, znaju li uopšte koga su ubili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija