• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.09.2021

11:36

Lokalni zboru u Nemačkoj SPORNI?! Zbog OVOGA se dovode u pitanje

Tanjug/AP

Vesti

Lokalni zboru u Nemačkoj SPORNI?! Zbog OVOGA se dovode u pitanje

Podeli vest

U Berlinu, lokalni izboriu koji su juče održani zajedno sa parlamentarnim, dovode se u pitanje zbog brojnih propusta

Na biračkim mestima nedostajali su glasački listići, koje je bilo teško dostaviti na vreme zbog maratona, pa su glasači vraćani sa birališta.

na određenim biralištima bili su pogrešni glasački listići, a mnogi birači su glasali i nakon što su se birališta zatvorila.     

Lista propusta i neregularnosti je duga.

Pravni eksperti se pitaju da li se glasanje može smatrati legalnim ili ga treba poništiti.

Prema izbornim zakonima, glasanje se mora ponoviti ako se ustanovi da su propusti i greške bile dalekosežne, to jest velike.

Nejasno je za sada da li će se izbori u Berlinu ponoviti u celom gradu, ili samo u onim okruzima u kojima je bio najveći haos.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEMAČKA Rezultati izbora su jasni, sastavljanje nove vlade neizvesno
Planeta

NEMAČKA Rezultati izbora su jasni, sastavljanje nove vlade neizvesno

Dva kandidata za kancelara, vodeći socijaldemokrata Olaf Šolc sa osvojena 25,7 odsto glasova, ali i demohrišćanin Armin Lašet sa 1,6 procenta manje dobijenih glasova najavljuju obrazovanje kabineta u Berlinu, unoseći neizvesnost u formiranje buduće vlade čiji će sastav odlučiti manje stranke koje su u poziciji da biraju u koju će koaliciju

27.09.2021

09:02

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija