• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

10.10.2021

21:00

MOSKVI OVO NIKO NE VERUJE, A VI?! TVRDI DA SE NE BAVI SE KOPIRANJEM AMERIČKE VOJNE TEHNIKE OSTAVLJENE U AVGANISTANU! Pentagon besni, može samo da...

printskrin

Vesti

MOSKVI OVO NIKO NE VERUJE, A VI?! TVRDI DA SE NE BAVI SE KOPIRANJEM AMERIČKE VOJNE TEHNIKE OSTAVLJENE U AVGANISTANU! Pentagon besni, može samo da...

Podeli vest

Rusija trenutno sa Avganistanom nema nikakvu vojno-tehničku saradnju samim tim sve izjave da je Moskva na bilo koji način umešana u kopiranje američke vojne tehnike ostavljene u Avganistanu su izmišljotine, izjavila je portparolka Ruske federalne službe za vojno-tehničku saradnju Valerija Rešetnjikova.

- Sve tvrdnje da se Rusija bavi proučavanjem i kopiranjem američke vojne tehnike u Avganistanu su neosnovane, naglasila je ona.

Rešenjikova je dodala i da se takvim izjavama i dalje svetskoj javnosti nameću tvrdnje bazirane na verovatnoći.

Podsetimo, bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da su Rusija i Kina u Avganistanu demontirale helikoptere koje su Sjedinjene Američke Države ostavile u Avganistanu sa ciljem proučavanja američke vojne tehnike.

Kako je rekao, u pitanju su američki helikopteri „Apači" koje je američka vojska ostavila u Avganistanu nakon povlačenja.

UKRAJINA: KRIM JE MOGUĆE VRATITI ZA PET MINUTA, DONBAS SE REŠAVA JEDNIM POZIVOM, a onda se javila Moskva i...

Tramp je dodao da su SAD u Avganistanu ostavile vojnu tehniku u vrednosti od oko 85 milijardi dolara.

Početkom avgusta talibani (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) pojačali su ofanzivu protiv vladinih snaga u Avganistanu. Militanti su 15. avgusta ušli u glavni grad i preuzeli kontrolu nad predsedničkom palatom, a 16. avgusta su objavili da je rat u Avganistanu završen i da će državno uređenje biti određeno u bliskoj budućnosti.

U noći 31. avgusta američka vojska napustila je aerodrom u Kabulu, čime je prekinuto skoro 20-godišnje američko vojno prisustvo u Avganistanu. Talibani su 6. septembra objavili da je i Pandžšir, poslednja od 34 avganistanske provincije, prešao pod njihovu kontrolu.

(VIDEO) OVO JE GAVRAN, SRPSKI DRON-UBICA! UNIŠTAVA TENKOVE, TOPOVE, PVO, PEŠADIJU - njemu se ništa ne može sakriti, A PLOD JE NAŠE PAMETI!

Sledećeg dana objavljen je sastav privremene vlade Avganistana, na čijem čelu je Muhamed Hasan Ahund, koji je tokom prve vladavine Talibana bio ministar spoljnih poslova i nalazi se pod sankcijama UN.

Anketa

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija