• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

20.10.2021

15:00

DERIPASKA OGORČEN ZBOG PRETRESA NJEGOVIH ROĐAKA Da li ste uspeli da se osvežite kiselim džemom i ispijete par flaša votke tokom akcije?

Vesti

DERIPASKA OGORČEN ZBOG PRETRESA NJEGOVIH ROĐAKA Da li ste uspeli da se osvežite kiselim džemom i ispijete par flaša votke tokom akcije?

Podeli vest

Veliki prijatelj ruskog predsednika, milijarder Oleg Deripaska, povezao je upad u kuće njegovih rođaka u Vašingtonu i Njujorku sa potrebom da Amerikanci nastave da pričaju bajke o navodnoj ključnoj ulozi Rusa u pobedi Trampa na predsedničkim izborima 2016. godine, i naglasio da ga je iznenadila "neverovatna glupost" dela američkih zvaničnika

- Posmatrajući sve što se događa u Americi, ne prestaje da me iznenađuje neverovatna glupost dela američkog establišmenta, koji istrajno nastavlja da priča bajke o navodnoj kolosalnoj ulozi Rusije u američkim predsedničkim izborima 2016. godine - napisao je Deripaska na svom Telegram kanalu.

 

Milijarder se pita da li je pronađen i "Putinov novac" u tim kućama

 


Deripaska je upitao u svojoj objavi da li je juče u tim napuštenim kućama pronađen "Putinov novac" i da li su agenti koji su vršili pretres uspeli da se osveže kiselim džemom iz ostava i da ispiju par flaša votke tokom pretresa?

Foto: AP Foto

- Biće im zgodno još oko deset godina da svoje biračko telo, koje je vaspitavano na filmovima o užasnom ruskom narodu, hrane svakakvim glupostima. Ne žele da se zaustave, naravno, ali će morati. Američki dug je već skoro 30 triliona dolara. Kina će na silu ili poludobrovoljno da se ujedini sa Tajvanom i na taj način će Tihi okean da pretvori u unutrašnje vode. Nuklearna tehnologija je u mirnoj energetici SAD odavno izgubljena, što znači da će nastaviti da koriste ugalj i gas i zagađuju životnu sredinu. Evropa takođe više ne želi da se smrzava zbog zastrašivanja NATO-a da će Rusi doći - piše Deripaska.

Biznismen je naveo da Rusi žele „jedinstveno ekonomsko tržište od Lisabona do Vladivostoka sa stanovništvom koje će da procveta, a priroda neće biti uništena“.

 

 


- Ali ne. Kako bi udovoljili američkim neprijateljima progresa iz vojno-industrijskog kompleksa i dvojici-trojici ludih analitičara, čijom krivicom je dug SAD i dostigao astronomske razmere, šou apsurda se nastavlja - izjavio je milijarder.

 

 

 

Moskva će zaštititi prava njenih državljana ukoliko su ona ugrožena

 

U Kremlju za sada ne raspolažu informacijom sa čim su povezani pretresi kuća, za koje se pretpostavlja da pripadaju rođacima ruskog biznismena Olega Deripaske u Vašingtonu. U slučaju da se pretresi FBI odnose na građane Rusije, Moskva je spremna da zaštiti njihova prava, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Foto: Pixabay

- Kremlj ne može ništa da komentariše. Mi smo čuli izjave da ove nekretnine nisu u vlasništvu biznismena. Mi za sada nemamo informaciju sa čim su pretrage povezane - rekao je Peskov.

 

Kuća ima 26 soba i nalazi se u blizini rezidencije američkog potpredsednika

 


Sinoć oko 20.40 časova po lokalnom vremenu oko 15 agenata počelo je jedan za drugim da napušta jednospratnu kuću koja se nalazi u prestižnom delu američke prestonice, iznoseći brojne kutije. Nakon što su ih utovarili u službene terence, agenti FBI su napustili kuću.

Kuća je kupljena u maju 2006. godine za 15 miliona dolara, njena sadašnja cena zajedno sa teritorijom se procenjuje na skoro 16 miliona dolara. Kuća ima više od 1.000 metara kvadratnih, sagrađena je 1986. godine, ima 26 soba, 12 kupatila i pet kamina. Kuća se nalazi u kraju gde je veliki broj ambasada, gradski park i rezidencija američkog potpredsednika.

 


Podsetimo, FBI je ranije saopštio da su u toku pretresi u dve kuće u Njujorku i Vašingtonu koje su mediji doveli u vezu sa Deripaskom. Portparol biznismena potvrdio je Sputnjiku da su pretresi u toku, te da kuće pripadaju rođacima Olega Deripaske i da su pretresi povezani sa američkim sankcijama.
Deripaska se nalazi na crnoj listi SAD. Vašington je ranije ukinuo sankcije protiv njegove dve glavne kompanije aluminijumskog giganta "Rusal" i njegove matične "En+ grupe", nakon što je on preneo upravljanje na druga lica.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija