• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs/RT

25.10.2021

19:44

PUTINU PUKAO FILM, MOSKVA POZVALA NEMAČKOG VOJNOG ATAŠEA NA RIBANJE! Berlin sugerisao NATO da zapreti Rusiji nuklearnim projektilima! OVO SE NE TRPI!

AP/Photo

Vesti

PUTINU PUKAO FILM, MOSKVA POZVALA NEMAČKOG VOJNOG ATAŠEA NA RIBANJE! Berlin sugerisao NATO da zapreti Rusiji nuklearnim projektilima! OVO SE NE TRPI!

Podeli vest

Ruski zvaničnici održali su hitan sastanak sa vojnim atašeom nemačke ambasade u Moskvi, izražavajući zabrinutost zbog niza komentara ministra odbrane te zemlje za koje kažu da bi mogli pogoršati već narušene odnose

U saopštenju, Ministarstvo odbrane je otkrilo da je ranije danas od izaslanika Berlina "zatraženo da se pojavi pred Glavnom upravom za vojnu saradnju".

Tokom sastanka „skrenuta je pažnja na opaske nemačkog ministra odbrane Anegret Kramp-Karenbauer o nuklearnom odvraćanju Rusije i uručena je diplomatska nota".

Kramp-Karenbauer je prošle nedelje rekla da bi nuklearno oružje moglo biti raspoređeno u baltičkim zemaljama koje graniče sa Rusijom. Prema njenim rečima, „moramo veoma jasno da stavimo do znanja Rusiji da smo spremni da primenimo i takve mere, kako bi to imalo rani efekat odvraćanja".

To je, rekla je ona, „odgovor na trenutno ponašanje Rusije".

Prema zvaničnicima u Moskvi, „takve izjave izazivaju povećanu napetost u Evropi i ne doprinose normalizaciji situacije". Odgovarajući na te tvrdnje, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, rekao je da „bezbednost u Evropi može biti samo kolektivna, bez narušavanja interesa Rusije". Međutim, dodao je, „trenutno je NATO strana ta koja nije spremna za ravnopravan dijalog o ovom pitanju".

„Usred poziva da se vojno odvrati Rusija, NATO dosljedno povećava svoje snage u blizini naših granica. Nemački ministar odbrane mora dobro da zna kako su takve akcije ranije završavale po Nemačku i Evropu", dodao je Šojgu, u opasci koja se široko tumači kao referenca na Drugi svetski rat.

SRBIJA NE TREBA DA BRINE, RUSIJA PO KO ZNA KOJI PUT REKLA "NEĆE MOĆI"! Vojska Kosova neće postojati, poruka Moskve u SB UN srušila snove Zapada...

Komentari Kramp-Karenbauerove su takođe izazvali kritike članova nemačke koalicione vlade, a Rolf Mucenik, predstavnik u nemačkom parlamentu Socijaldemokratske partije, nazvao ih je beskorisnim.

„Nedavni zaključci ministra odbrane o upotrebi nuklearnog oružja u slučaju sukoba sa Rusijom su neodgovorni", rekao je on.
 
"Komentari gospođe Kramp-Karenbauer se ne razlikuju od jednako neosnovanih pretnji sa ruske strane", nastavio je Mucenik, dodajući da su takve izjave doprinele „spirali eskalacije".

RUSKE RAKETE IDU 28 MAHOVA, A AMERIČKE JEDVA PET! Fijasko Pentagona na testu hipersoničnog oružja Moskvu nasmejao da suza!

 
Do svađe dolazi samo nekoliko dana nakon što je NATO otkrio da su njegove članice dale zeleno svetlo velikom planu osmišljenom za borbu protiv Rusije u hipotetičkom vojnom sukobu. Taj dokument, koji detaljno opisuje kako bi blok predvođen SAD-om mogao da se sukobi sa snagama Moskve od Baltičkog do Crnog mora, uključuje fokus na nekonvencionalno ratovanje, uključujući sajber napade, sukobe u kosmosu, pa čak i upotrebu nuklearnih bojevih glava.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija