• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

04.11.2021

08:01

ŠOK! TURCI PREBACILI S-400 U INDŽIRLIK?! Munjevitom brzinom proširila se vest da je ruski PVO sistem završio u američkoj bazi, Ankara se odmah oglasila!

Vesti

ŠOK! TURCI PREBACILI S-400 U INDŽIRLIK?! Munjevitom brzinom proširila se vest da je ruski PVO sistem završio u američkoj bazi, Ankara se odmah oglasila!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Turske negiralo je saopštenja da je prebacilo protivvazdušne raketne sisteme S-400 na aviobazu Indžirlik, javila je agencija Anadolija, pozivajući se na neimenovane izvore i vojnom sektoru

„Takve tvrdnje apsolutno nisu tačne“, rekao je izvor.

Ranije je više lokalnih sajtova objavilo da su sistemi koje je Turska kupila od Rusije završili na američkoj bazi Indžirlik.

Podsetimo, prvi ugovor o isporuci Turskoj ruskih PVO sistema S-400, Moskva i Ankara su potpisale u aprilu 2017. godine. Ugovorom je predviđeno da se turskoj strani predaju četiri divizije protivavionskih raketnih sistema ukupne vrednosti 2,5 milijardi dolara. Četrdeset pet posto tog iznosa Turska je platila unapred, ostatak se plaća na kredit. Već u jesen 2019. godine sve komponente protivavionskih raketnih sistema su isporučene turskoj vojsci.

Treba podsetiti da je Vašington više puta pretio Ankari sankcijama za kupovinu ruskih sistema PVO. Američka strana veruje da će Moskva, zahvaljujući raspoređenim S-400, dobiti pristup tehničkim karakteristikama najnovije NATO avijacije. Ključna mera koju su Sjedinjene Države preduzele u vezi sa Turskom bilo je isključenje turske strane iz programa konstrukcije aviona F-35.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija