• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

04.11.2021

21:43

(VIDEO) IZRAEL JE OVAJ PUT PREŠAO IGRICU - OVO NEMAJU NI RUSI, NITI AMERI! Ogroman balon naoružan raketama i sistemom za detekciju letelica...

Fotoolistracija/Printskrin

Vesti

(VIDEO) IZRAEL JE OVAJ PUT PREŠAO IGRICU - OVO NEMAJU NI RUSI, NITI AMERI! Ogroman balon naoružan raketama i sistemom za detekciju letelica...

Podeli vest

Izrael se priprema da lansira ogroman balon sa savremenim raketama i sistemom za detekciju letelica kako bi poboljšao protivvazduhoplovnu odbranu

Izraelsko ministarstvo odbrane objavilo je snimak novog PVO sistema na kome se vidi ogroman balon u trenutku naduvavanja.

Tačne karakteristike letelice, koja je nazvana "Nebeska rosa", nisu objavljene, ali je opisana kao jedna od najvećih te vrste. NJeni radari prepoznavaće rakete i dronove u letu.

Sistem su zajedno razvili Izrael i SAD i uspešno je testiran u proteklih nekoliko meseci, a izraelsko ministarstvo navodi da će uskoro biti u upotrebi na severu te zemlje.

RUSIJA NA NOGAMA, AMERI UHAPSILI DANČENKA! FBI Istraga o vezama Trampa i Rusije došla do šokantnih otkrića! MAJSTORI, ŠTA SADA?!

"Nebeska rosa" će se koristiti u sadejstvu sa drugi PVO sistemima tako što će ih dopunjavati senzorima koji se nalaze na velikoj visini.

- To će omogućiti značajne tehnološke i operativne prednosti za rano i precizno prepoznavanje opasnosti - rekao je Boaz Levi, direktor Izraelske vazduhoplovne industrije.

Ministar odbrane Beni Ganc kazao je da se radi o „još jednom tehnološkom proboju koji će ojačati odbranu izraelskog neba i izraelskih građana".

(VIDEO) PROCUREO SNIMAK "BLISKOG SUSRETA" AMERIČKE I IRANSKE MORNARICE U OMANSKOM ZALIVU! Sam Bog spasao je svet katastrofe...

- Novi sistem učvršćuje odbrambeni zid koji je Izrael izgradio usled bliskih i daljih vazdušnih pretnji naših neprijatelja - rekao je Ganc.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija