• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/Informer

09.11.2021

17:33

PUTIN ISPUNIO OBEĆANJE, EVROPA SE NEĆE SMRZAVATI! Gasprom počeo da puni podzemna skladišta gasa u Evropi! DA LI VAS JE U EU SADA IMALO STID?!

Vesti

PUTIN ISPUNIO OBEĆANJE, EVROPA SE NEĆE SMRZAVATI! Gasprom počeo da puni podzemna skladišta gasa u Evropi! DA LI VAS JE U EU SADA IMALO STID?!

Podeli vest

"Gasprom" je počeo da puni podzemna skladišta gasa u Evropi, saopštila je kompanija

Gasprom je odobrio i pokrenuo plan za pumpanje gasa u pet evropskih podzemnih skladišta za novembar. Utvrđeni su obim i rute transporta", saopšteno je na zvaničnom Telegram kanalu holdinga.

Kompanija je prethodno završila punjenje pogona u Rusiji kako bi obezbedila nesmetano snabdevanje domaćeg tržišta u zimskom periodu, nakon čega je trebalo da počne sa povećanjem snabdevanja svojih evropskih pogona. Odgovarajuće uputstvo dao je predsednik Vladimir Putin.

Cene gasa u Evropi pale su za 4,5% na otvaranju trgovanja jutros usljed porasta zaliha iz Rusije, pokazuju podaci ICE Fjučersa.

RUSI OTKRILI PAKLENI PLAN AMERIKE U CRNOM MORU! Moskva po hitnom postupku upozorila Vašington, oglasilo se Ministarstvo odbrane RF!

Cena decembarskih fjučersa na TTF čvorištu u Holandiji pala je na 899,6 dolara za 1.000 kubnih metara ili 75 evra po megavat-satu u domaćinstvima.

Cene su pale nakon vesti da su direktne isporuke ruskog gasa preko gasovoda Jamal-Evropa Nemačkoj nastavljene. Podaci evropskog operatera za transport gasa "Gaskad" pokazuju da su se do utorka ujutro isporuke više nego udvostručile na 860.000 kubnih metara na sat u poređenju prethodnog dana sa 360.000 kubnih metara na sat.

ČISTA MANIPULACIJA ČINJENICAMA I LAŽ! Tenzije u Evropi se povećavaju godinama, a u regionu "tektonski poremećaji"!

Evropske cene gasa su se ove godine više nego utrostručile dok se EU bori sa nestašicom energije uoči zime. Evropski kupci čekaju puštanje u rad ruskog gasovoda "Severni tok 2", koji povezuje gasna polja u Sibiru sa zapadnom Evropom. Izgradnja gasovoda je završena u septembru i sada se čeka odobrenje regulatora EU. Međutim, kako navodi "Blumberg", proces dobijanja dozvole od nemačkih regulatora za upravljanje gasovodom "Severni tok 2" mogao bi da bude odložen do maja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 2 godine

Pa nije ga besplatno dao, sve se to preplatilo

Zoran

pre 2 godine

Rusi vi zapadne zemlje pumpate gasom, a one vas pumpaju sankcijama!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija