• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

29.11.2021

16:45

BRITANSKI F-35 JURIO RUSKOG SUHOJA, PA ZAVRŠIO NA DNU MORA?! London potvrdio pad aviona, ali ne priznaje da su Rusi umešani - MOSKVA MUDRO ĆUTI I...

Vesti

BRITANSKI F-35 JURIO RUSKOG SUHOJA, PA ZAVRŠIO NA DNU MORA?! London potvrdio pad aviona, ali ne priznaje da su Rusi umešani - MOSKVA MUDRO ĆUTI I...

Podeli vest

Pokušaj pilota lovca F-35 da sustigne ruskog lovca Su-30 završio se padom borbenog aviona pete generacije između obala Kipra i Egipta

Do takvih zaključaka došli su stručnjaci nakon što je šef britanskog Ministarstva odbrane neočekivano najavio pokušaje britanskih lovaca da ometaju razvoj napada ruskih aviona na udarnu grupu Britanske mornarice, koju predvodi nosač aviona „HMS Qeen Elizabeth".

Prema navodima novinara Sohua, britanski lovac F-35 je najverovatnije pokušavao da sustigne ruski borbeni avion koji je poleteo iz vazduhoplovne baze Hmejmim da bi kontrolisao situaciju u regionu ili da bi vežbao udar na udarnu grupu nosača aviona.

Međutim, tokom leta, verovatno zbog greške posade ili pilota lovca na nosaču aviona, došlo je do tehničkog kvara i avion F-35 se srušio u Sredozemnom moru južno od Kipra.

Britanski pilot je pokušao da presretne ruski Suhoj Su-30, ali je iz nekog razloga avion iznenada izgubio kontrolu i srušio se u more.

ŠOK OTKRIĆE! RUSKIM TENKISTIMA HITLER JE GOTOVO VEĆ BIO U RUKAMA, OD FIRERA IH JE DELILO NEKOLIKO KILOMETRA, ALI... Ostali su bez goriva i...

Ove podatke je indirektno potvrdio i sam ministar odbrane Volas, navodeći da je bilo ukupno 30 pokušaja presretanja ruskih aviona kada su se brodovi NATO-a vraćali iz Tihog okeana u Evropu preko Sredozemnog mora.

Očigledno, ovo je sramota za London " - navodi se u članku novina "Sohu".

Nedostatak zvaničnih komentara o ovome iz Londona prvenstveno je posledica činjenice da bi, ako informacija postane javna, onda bi beskorisnost britanskih lovaca F-35 mogla da izazove nemir u društvu, jer to znači da su najnoviji britanski lovci nepodobni za borbu.

BAJDEN JE AUT, KO ĆE GA NASLEDITI - HARIS, PELOSI ILI NEKO TREĆI? Za čak 53 odsto Amera predsednik SAD je nesposoban, a za 48 mentalno "problematičan"!

Treba napomenuti da ruska strana ne komentariše izjavu Bena Volasa o provokativnim letovima lovaca Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Podsetimo, London je priznao da im se polovinom meseca borbeni avion F-35B srušio u Sredozemno more tokom rutinskog leta, kao da se pilot se katapultirao

Britansko ministarstvo odbrane potvrdilo je pad aviona F-35B i navelo da je pilot, posle katapultiranja, bezbedno vraćen na nosač aviona, kao i da je pokrenuta istraga o padu. 

Foto: Fotoilustracija/Printskrin

Ranije u novembru, Velika Britanija je preuzela tri američka borbena stelt lovca F-35, po ceni od 100 miliona funti po komadu, čime je ukupan broj dostigao 24 letelice. Britanska vlada je naručila još šest aviona, koji treba da stignu sledeće godine, a još sedam treba da stigne 2023, dok je cilj da 2025. ima 48 aktivnih F-35.

BRITANSKI GENERAL IZNEO NEVEROVATNE OPTUŽBE NA RAČUN MOSKVE - I SRBIJA JE U OPASNOSTI! Rusija vodi rat u "sivoj zoni" koristi sva sredstava sile...

Britansko Ministarstvo odbrane još nije izvuklo olupinu aviona iz mora. Uprkos pokretanju istrage, svi preostali F-35 i trenažni letovi se nastavljaju bez prekida.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Steva

pre 2 godine

Kakav bre suhoj. Pao sa piste nosača aviona ko kamen

21VEK

pre 2 godine

Britanci su pustili video da je avion pao sa nosača aviona, sa kojeg nije mogao da uzlezi jer je nesto ušlo u usisnu cev...jadni ste ko i vaše proruske propagande!

Bratska cena gasa Rusije Srbiji, uskoro dobijamo Sputnjik lajt!
Politika

Bratska cena gasa Rusije Srbiji, uskoro dobijamo Sputnjik lajt!

Cena ruskog gasa za Srbiju, posle dogovora srpskog i ruskog predsednika, nije tržišna, ali je politička, prijateljska i saveznička, ali možda je najbolje reći bratska, izjavio je RTS ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović

28.11.2021

09:27

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija