• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.11.2021

13:47

OMIKRON HARA ZEMLJOM?! Novi soj virusa prisutan i u drugim delovima Austrije!

Pixabay

Vesti

OMIKRON HARA ZEMLJOM?! Novi soj virusa prisutan i u drugim delovima Austrije!

Podeli vest

Nakon što je potvrđen prvi slučaj infekcije koronavirusom novim sojem omikron u austrijskoj pokrajini Tirol, pojavile su se sumnje da taj soj postoji i kod osoba iz drugih delova Austrije

U pokrajini Gornja Austrija, koja je žarište infekcije u Austriji, tamošnji krizni štab saopštio je da postoji prvi slučaj sumnje u zarazu novim sojem.

- Od danas imamo prvi slučaj za koji se sumnja da se radi o zarazi omikronom. Radi se o osobi koja se vratila iz Južne Afrike, i koja je pozitivna na PCR testu - navedeno je iz Kriznog štaba Gornje Austrije.

Probe su poslate na sekvenciranje koje treba da potvrdi sumnju.

U Tirolu potvrđena je već sumnja na omikron, a prijavljena je i sumnja da je jedna osoba u pokrajini Forarlberg zaraženo novim sojem, čime Austrija ima već tri takva slučaja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija