• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

11.12.2021

22:40

UZBUNA NA PODRUČJU DONBASA, detektovan  američki RC-135V! Lavrov: Kijev ima želju da sukob pretvori u goruću fazu!

Vesti

UZBUNA NA PODRUČJU DONBASA, detektovan američki RC-135V! Lavrov: Kijev ima želju da sukob pretvori u goruću fazu!

Podeli vest

Strateški izviđački avion vazduhoplovstva SAD RC-135V "Rivet džoint" primećen je u području Donbasa, sledi iz podataka sa servisa "Flajt radar 24"

Kako navode na portalu, avion je poleteo sa severozapada Ukrajine, nakon čega se uputio ka centralnom delu zemlje, a zatim ka Donbasu.


Letelica SAD je nekoliko puta proletela duž granice sa ukrajinske strane, približavajući se kontakt-liniji.


Trenutno se avion nalazi iznad Poljske i leti u pravcu Nemačke.


Ukrajinski portal "Strana.ua" navodi da je avion verovatno vršio izviđanje u zoni kontakt-linije.
Međutim, nema zvaničnih podataka o tome kakvu misiju realizuje američka vojska.

 

 


Amerika i njeni saveznici iz NATO-a u poslednje vreme značajno su intenzivirali vojnu aktivnost u regionu. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, Vašington pokušava da formira grupaciju trupa kod ruskih granica. Takođe, ruska vojska smatra da Amerika analizira situaciju u slučaju vojnog rešavanja sukoba u Donbasu.


Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da ratoborna retorika Kijeva odražava želju za prelaskom sukoba u Donbasu u goruću fazu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 2 godine

Pa taj Donbas je teritorija Ukrajine, sta se Rusi nesto bune?To sto su okupirali deo ukrajinske teritorije , vrlo brzo ce da vrate nazad.Zivelo Kosovo u Srbiji, Ziveo Donbas u Ukrajini. Nema odcepljenja.

Vidoje

pre 1 godinu

Не би он прелетао да су ту били они наши противавионци !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija