• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.12.2021

17:58 >> 18:11

(VIDEO) SVET JE ČETIRI SATA SLUŠAO ŠTA PUTIN IMA DA KAŽE! Ameri, Kijev, Peking, Brisel, Beograd - SVI SU DOBILI PORUKU - DA LI SU JE I SHVATILI?!

Vesti

(VIDEO) SVET JE ČETIRI SATA SLUŠAO ŠTA PUTIN IMA DA KAŽE! Ameri, Kijev, Peking, Brisel, Beograd - SVI SU DOBILI PORUKU - DA LI SU JE I SHVATILI?!

Podeli vest

Ukrajina možda priprema novu vojnu operaciju u Donbasu u trenutku kada zapadne zemlje unapred pozivaju Rusiju da se ne meša u sukob koji se odvija, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare. Imao je lider Rusije šta da poruči Amerima, EU, Kini, NATO

Ruski lider je podsetio da su ukrajinske vlasti već dva puta pokušale da pokrenu ofanzivu u Donbasu, koja se, kako tvrdi, završila potpuno neuspešno za Kijev, prenosi ruska agencija TASS.

Ruski predsednik Vladimir Putin osvrnuo se i na situaciju na evropskom tržištu gasa, posebno na skok cene tog energenta, ocenivši da je problem s poskupljenjem gasa stvorila sama Evropa, koja jeftin ruski gas preprodaje po daleko višim spot cenama.

- Neka se Evropljani bave svojim problemima i to u dogledno vreme, i neka ne misle da su pametniji od svih drugih. Oni su sami stvorili te probleme i sami treba da ih rešavaju, a mi smo spremni da pomognu i to činimo - dodao je ruski predsednik.

I NATO je dobio jasnu poruku! Oni su ti koji moraju dati bezbednosne garancije Rusiji, a ne obrnuto, poručio je ruski predsednik i dodao da nije Rusija ta koja je stvorila pretnje drugim zemljama

- Da li smo se mi približili granicama Sjedinjenih Država ili Britanije? Oni su se približili našima. A sada kažu da će Ukrajina biti članica NATO-a. Kao posledica toga, pojaviće se njihovi sistemi naoružanja -  objasnio je Putin u odgovoru na pitanje dopisnika "Skaj njuza" u vezi s tim koje garancije Rusija može da pruži povodom nenapadanja Ukrajine ili bilo koje druge suverene države.

- Tražite neke garancije od mene, ali vi ste ti koji morate dati garancije. To morate učiniti odmah, sada, a ne da pričate o tome decenijama - izjavio je Putin.

Rusija i Kina, istakao je Putin, zajednički razvijaju visokotehnološko oružje dok ostvaruju saradnju u oblasti bezbednosti.

- Sarađujemo sa Kinom u oblasti bezbednosti. Oružane snage Kine su opremljene najnaprednijim sistemima naoružanja. Čak zajedno razvijamo i određene vrste visokotehnološkog oružja. Sarađujemo u sferama svemira i proizvodnje aviona i helikoptera

ČUJ, KOMŠIĆ MI PRETI? Pa šta iza njega stoji osim Bakira i šačice Bošnjaka? NISAM BEZ FIZIČKIH PREDISPOZICIJA, AKO KRENE NA MENE!

Ruski predsednik Vladimir Putin je, na današnjoj tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za novinare, izjavio da je opkoliti Rusiju težak zadatak, ali da je sve više novih stranih vojnih baza koje se pojavljuju svuda oko nje.

- Baze su svuda unaokolo - to je istina. Takođe se razmeštaju novi sistemi naoružanja na istoku, na jugu, na severu i na moru i, sve više na zapadu. Ali opkoljavanje takve teritorije kao što je naša je težak zadatak. Iako moderne mogućnosti, možda, dozvoljavaju razmišljanje o tome - poručio je Putin.

Na pitanje novinara BBC-ija o istoriji i opoziciji, organizacijama Alekseja Navaljnog koji se nalazi u zatvoru i registru Ministarstva pravde o stranim agentima, kao i o tome šta se dogodilo u Rusiji da je toliko porastao broj onih koje vlasti smatraju nepoželjnim, ekstremistima i stranim agentima, Putin je rekao:

 Želim da vas podsetim šta su naši protivnici vekovima govorili: Rusija se ne može pobediti, može se samo uništiti iznutra. Što je uspešno urađeno nakon Prvog svetskog rata i 1990-ih godina, kada se Sovjetski Savez raspadao - objasnio je Putin.

BESNI RAT ZA GAS, otimačina zešća nego sa vakcinama! Ova mapa otkriva - svet klizi u totalni haos! (FOTO)

Dodao je i da je populacija od 146 miliona ljudi za ogromnu teritoriju Rusije svakako nedovoljna.

- Pomenuo sam pad očekivanog životnog veka i rastuću stopu smrtnosti. S tim u vezi, jedan od najvažnijih problema i jedan od glavnih zadataka pred nama u oblasti demografije postaje sve akutniji, posmatrano sa humanitarnog i geopolitičkog stanovišta.

Putin odgovorio na 55 pitanja!

Ruski predsednik je, na kraju konferencije, čestitao svima predstojeću Novu godinu i napustio salu.
Događaj je održan u izložbenom centru Manjež u Moskvi, a ove godine je za njega bilo akreditovano 507 predstavnika raznih publikacija i TV kanala, uključujući strane i regionalne.
Prošle godine, konferencija za novinare je trajala četiri sata i 29 minuta, a Putin je odgovorio na 60 pitanja.
Tada je, zbog pandemije, dogadaj održan u onlajn formatu, a predsednik je sa medijima komunicirao putem video-linka.

 

 

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija