• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.12.2021

09:45

HITNA EVAKUACIJA BRITANSKE VOJSKE IZ UKRAJINE!

Vesti

HITNA EVAKUACIJA BRITANSKE VOJSKE IZ UKRAJINE!

Podeli vest

Britanske trupe spremaju se za hitnu evakuaciju iz Ukrajine, piše britanski Ekspres

Britansko ministarstvo odbrane izdalo je naređenje da počnu pripreme za hitnu evakuaciju britanskih vojnih lica iz Ukrajine. Trenutno je poznato da moraju biti spremni za evakuaciju u roku od nekoliko sati od trenutka prijema naređenja.

Odluku o evakuaciji Britanaca doneće načelnik Generalštaba zajedničkih operacija Oružanih snaga general-potpukovnik Čarls Strikland, koga dva puta dnevno izveštavaju o situaciji na ukrajinsko-ruskoj granici, navode izvori.

Ovakav nalog dat je u pozadini navodno predstojeće ruske invazije na Ukrajinu u januaru sledeće godine. Ranije su britanske snage obezbedile kratkoročnu obuku za ukrajinsku vojsku kao deo međunarodnog paketa podrške nakon agresije 2014. godine.

Potez da se oblikuje izlazna strategija usledio je nakon što je ministar odbrane Ben Volas rekao da je „malo verovatno“ da će se britanske snage boriti protiv ruskih snaga na ukrajinskoj teritoriji", preneo je Ekspres.

Po svemu sudeći, London je odlučio da se ne bori sa Rusijom ako uopšte dođe do eskalacije u Ukrajini, uprkos prethodno datim glasnim provokativnim izjavama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 2 godine

A šta li vi palikuće tamo radite. Brinete za Ukrajinu. Jao, kako ste brižni. Dokle više da lažete i zamlaćujete narode sa ruskom agresijom, ovde, onde... A ustvari vi sa bratijom stežete obruč oko Rusije. Ali kad zapalite fitilj, varate bežaniju a ostavite branjenike da se za vaše interese tuku. Stara matrica.

zora

pre 2 godine

Britanci znaju nesto sto mi neznamo. Toliko su pretili da je njihovo povlacenje smesno.

kiril

pre 2 godine

Beže kući, DA IH ZMIJA NE UJEDE ?????????????

milankukic

pre 2 godine

o kakoj agresiji govorite gospodo Britanci pikažite gde Rusija ima kolonije ili gde je imnala a vi ste izvršili agresiju na Srbiju i uništili 120 milijardi a sadd vi pricate o agresiji bruke jedne

ocrp

pre 2 godine

Sta to jos uvek skriva BG o zlocinia u BiH ukupno,ko su krivci-izvrsioci-inicijatori i ko zaista stoji npr. iza Srebrenice,inicijative da se samo Srbi bombarduju? Hvala..... Secate li se veleizdaja u nizu na pocetku WWII i pada Kraljevine.... itd?

Marija Josip

pre 2 godine

POZDRAV SVIMA, VOLET ĆU PODIJELITI SVOJE SVJEDOČANSTVO SA SVIMA,.. prije nekoliko mjeseci moj muškarac me ostavio zbog druge dame. Toliko ga volim i jedino o čemu sam mogla razmišljati je samoubojstvo. Pokušao sam na nekoliko načina, ali nijedan nije uspio. Odlučio sam čitati na internetu i čitati o čarolijama i čarolijama. Pokušao sam, izgubio sam puno novca, ali rezultat je bio isti. Gotovo sam odustala dok nisam upoznala dr. Alabu, čaroliju koja me uvjerila u uspjeh i pročitala komentare ljudi na njegovoj web stranici. Bio sam skeptičan kada sam ga kontaktirao jer sam izgubio mnogo novca. uvjeravao me da je njegov rad 100% dobar i kada sam ga probala bila sam presretna jer se moj muškarac vratio u moju kuću... Sada je moj muškarac jako poslušan i više me voli. Sada sam trudna 2 mjeseca i sretna sam što ga imam u životu. Savjetovao bih vam da se obratite ovom moćnom čarobnjaku za čarolije, koji mi je dao drugu priliku za sreću i ljubav, pokušao sam nekoliko čarolija i nijedna nije uspjela. Ako vam itko može pomoći da povratite ljubav i usmjeriti vas u potrazi za životnim rješenjima, to je on. Kontaktirajte ga direktno na -Email- dralaba3000@gmail.com ...... Možete mu poslati i Whatsapp i viber na ovaj broj +1(425) 477-2744. Živjeli.. ? ?

zora

pre 1 godinu

Zasto je britanska vojska u Ukraini ako nije u ratu sa Rusijom? Rusi su imali pravo da ih tretiraju kao stranu u ratu.

(VIDEO) UKRAJINA ĆE NESTATI AKO KRENE NA DONBAS, A NATO SNAGE BITI LAK PLEN ZA RUSKU ARMIJU! Vojni ekspert upozorava Pentagon, a Moskva Kijev - hoće li ih usijane glave čuti?!
Planeta

(VIDEO) UKRAJINA ĆE NESTATI AKO KRENE NA DONBAS, A NATO SNAGE BITI LAK PLEN ZA RUSKU ARMIJU! Vojni ekspert upozorava Pentagon, a Moskva Kijev - hoće li ih usijane glave čuti?!

Konflikt u Donbasu ne treba rešavati vojnim putem, inače će doći do pitanja ukrajinske državnosti, Kijev i Vašington to znaju, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov za televiziju "Rusija 1". Savetnik američkog ministra odbrane Daglas Mekgregor upozorava da bi NATO snagei za rusku vojsku, u slučaju sudara, postale laki plen

27.12.2021

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija