• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.12.2021

15:52

BERBOKOVA PONOVO LIKUJE ZBOG SEVERNOG TOKA, OPET IMA NOVU ZAJEDLJIVU PROZIVKU! Kao da je dugo čekala da OVO IZUSTI

Reuters

Vesti

BERBOKOVA PONOVO LIKUJE ZBOG SEVERNOG TOKA, OPET IMA NOVU ZAJEDLJIVU PROZIVKU! Kao da je dugo čekala da OVO IZUSTI

Podeli vest

Šefica diplomatije Nemačke Analena Berbok istakla je geostratešku ulogu gasovoda "Severni tok 2" - za nju on je više od privatnog ekonomskog projekta, kako ga je ranije okarakterisao kancelar Olaf Šolc

"Poslednjih nekoliko godina, uzevši u obzir različita mišljenja o projektu u Evropi, jasno su pokazali kakvu geostratešku ulogu igra Severni tok 2", rekla je Berbokova u intervjuu agenciji DPA.

Novi nemački kancelar, socijaldemokrata Olaf Šolc uskoro nakon stupanja na dužnost izjavio je da proces sertifikacije "Severnog toka 2" ima administrativni karakter i da nemački regulator donosi odluke, ne osvrćući se na politiku, pošto se radi o komercijalnom projektu. Po ovom pitanju i Berbokova ima slično mišljenje.

"Proveru da li je projekat u skladu sa evropskim zakonom vrši Federalna mrežna agencija. Olaf Šolc i ja imamo slično mišljenje, samo koristimo različite reči za ovu situaciju", zaključila je Berbok.

Gasovod „Severni tok 2“ polazi od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke i čine ga dva kraka ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje. Njegova izgradnja završena je 10. septembra. Trenutno je u toku proces sertifikacije kompanije „Nord strim 2 AG“ kao nezavisnog operatora gasovoda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

А, Путин се на овакве изјаве, само смешка .

sledeća vest

Vesti

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?
Politika

'Ne obmanjujte javnost' - Vučić upitao crnogorsko rukovodstvo: Da li je rezolucija o Jasenovcu bila moja ideja?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ljudi iz crnogorskog rukovodstva govore stranim predstavnicima da je rezolucija o Jasenovcu u crnogorskom parlamentu doneta pod pritiskom Beograda i upitao predsednika Crne Gore i predsednika Vlade te zemlje da li ih je ikada pozvao telefonom da vrši pritisak na njih i da li je ta rezolucija bila njegova ideja.

03.07.2024

12:12

Brnabić danas u poseti Berlinu - U delegaciji i poslanik opozicije
Politika

Brnabić danas u poseti Berlinu - U delegaciji i poslanik opozicije

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić danas počinje dvodnevnu posetu Berlinu tokom koje će se sastati sa nemačkim poslanicima i predsednicom Bundestaga Berbelom Bas, a u zvaničnoj delegaciji Srbije prvi put je i jedan opozicioni poslanik - Vladimir Đorđević iz koalicije NADA.

03.07.2024

12:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija