• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.01.2022

18:53

BAKIRE, PRESTANIN DA PRETIŠ SRBIMA, A POGOTOVO IZ PRAZNE PUŠKE! Islamska država neće proći - Galijašević brutalno "pokopao" Alijinog naslednika!

Vesti

BAKIRE, PRESTANIN DA PRETIŠ SRBIMA, A POGOTOVO IZ PRAZNE PUŠKE! Islamska država neće proći - Galijašević brutalno "pokopao" Alijinog naslednika!

Podeli vest

Stručnjak za bezbednosti i terorizam Dževad Galijašević poručio je da predsednik Srbije odlično zna da Bošnjaci i Srbi ne žele rat, kao i da su namere lidera SD Bakira Izetbegovića opasne i da preta da BiH uvedu o novu spiralu nasilja

Zapad vidi islamističko lutanje i politički radikalizam, kaže Galijašević i ističe:

-Vidite vi tu jasne stavove, pa i u regionu. Vidite napore i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se sačuva mir. Mislim da su informacije koje Vučić ima tačne. On odlično zna da Bošnjaci i Srbi ne žele rat.

NA STOTINE DOKAZA O ODSECANJU SRPSKIH GLAVA! Galijašević o zločinima Trećeg korpusa i Majmuljinu!

Galijašević je u izjavi za Srnu rekao da je Ustav BiH srušen voljom Zapada u korist islamističke politike u Sarajevu i da je BiH deo međunarodne igre i "drske zapadne geopolitičke zavere".

-Kad je reč o stvarnim problemima, sve je i počelo i pre nego što je potpisan Dejtonski sporazum- naveo je Galijašević u izjavi za Srnu i posebno istakao ulogu visokih predstavnika jer je njihov rezultat sukobljeno društvo u BiH.

Susret predstavnika Udruženja generala BiH sa „bošnjačkim članovima" Predsedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem ogolio je nameru lidera SDA Bakira Izetbegovića da formira jednonacionalnu i islamsku vojsku pod krovom zvaničnih institucija BiH, izjavio je danas stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

Galijašević je dodao da nimalo nije slučajno da se u istom danu i bivši generali tzv. Armije BiH "stavljaju na raspolaganje" i poruka da bi NATO brzo mogao da izvrši intervenciju sa oko 6.000 svojih vojnika.

- Neke snage u EU, ali i na Balkanu sada već otvoreno pomažu SDA i Izetbegoviću da gradi islamsku državu u BiH, tačnije "fildžanistan" u kome neće biti ni Srba, ni Hrvata - ocijenio je ovaj stručnjak za bezbjednost.

- Mi rušenja Ustava BiH imamo u FBiH. Oni vladaju i protiv volje građana i lopticu prebacuju u banjalučko dvorište. Problem je što ni srpskom članu Predsedištva BiH Miloradu Dodiku, ni predsedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, ni prvim saradnicima Sredoju Noviću, Draganu Lukaču, Nebojši Radmanoviću, Nikoli Špiriću ne možete inputirati nečasnu ulogu u ratu, ne možete pronaći ratnu mrlju. Ne možete govoriti da oni ruše Ustav BiH- naveo je Galijašević.

Podsetio je da je Dodik ukazao na činjenicu da u Ustavu BiH u Aneksu četiri piše da ne postoje Oružane snage BiH i da su poslovi odbrane delegirani entitetima.

-Dodik je ukazao i da nema Visokog sudskog i tužilačkog saveta, da nema Tužilaštva BiH, da nema ove Obaveštajno bezbednosne agencije na čijem čelu sedi čovek sa osmogodišnjom školom i sa tri falsifikovane diplome- istakao je Galijašević.

Dodao je i da su pretnje islamskim svetom podsticane od lidera SDA Bakira Izetbegovića neozbiljne i "pucanje iz prazne puške".

-Vidim da je Bakir neozbiljan. Ne postoji homogeni, monolitni islamski svet. Takvo nešto ne postoji. Znate da je sva politika koju predvode šiitske zemlje, predvođene Iranom, Irakom, delovima Libana i Sirije duboko konfrontirana sa politikom Saudijske Arabije i arapskom politikom. Posebno Turska ima drugačiju politiku. Ta pretnja islamskim svetom je pucanje iz prazne puške- naveo je Galijašević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela
Hronika

Da li će se manijak uskoro naći na slobodi? Davitelj s Medaka ubio mladu doktorku i cele noći sedeo pored tela

Stela Gundelj (26), mlada doktorka iz Stare Pazove ubijena je 13. februara 2013. godine u Beogradu. Njen bivši partner, Aleksandar Šundić, koji je tada imao 23 godine, udavio je Stelu u iznajmljenom stanu u naselju Medaković. Nakon što je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, i s obzirom na to da je odslužio dve trećine kazne, odnosno 11 godina, postoji mogućnost da bi uskoro mogao biti pušten na slobodu, a tim povodom oglasile su se Stelina majka i kuma.

14.09.2024

18:45

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45