• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir/Mediji

01.01.2022

07:00

(VIDEO) DA LI NAM OVO BAŠ TREBA, MOSKVA SPREMNA DA NAM POŠALJE S-550! Rusija nas računa za saveznika u okršaju sa NATO i Zapadom! AKO PREGOVORI PROPADNU BIĆE...

Vesti

(VIDEO) DA LI NAM OVO BAŠ TREBA, MOSKVA SPREMNA DA NAM POŠALJE S-550! Rusija nas računa za saveznika u okršaju sa NATO i Zapadom! AKO PREGOVORI PROPADNU BIĆE...

Podeli vest

Zapad se plaši da Moskva razmatra dostavljanje svojih vodećih raketnih sistema zemljama saveznicama, pre svega u Belorusiju i Srbiju, kao meru odmazde ako predstojeći diplomatski pregovori sa Vašingtonom i NATO ne budu dali bezbednosne garancije koje Kremlj traži

- Sistem PVO S-550 je uspešno završio državna ispitivanja. Prva brigada S-550 stupila je na borbenu dužnost - rekao je izvor blizak ruskom Ministarstvu odbrane agenciji TASS. 

Izvor je to oružje opisao kao „apsolutno nov i neprevaziđen mobilni sistem strateške protivraketne odbrane", dodajući da je sposoban da „pogodi svemirske letelice, vozila za vraćanje balističkih projektila i hipersonične ciljeve na visinama od desetina hiljada kilometara". Izvor je precizirao gde je bio stacioniran dotični puk S-550. TASS je naveo da nije u mogućnosti da potvrdi informacije svog izvora.

Čini se da vest predstavlja veliko odstupanje od prethodnih projekcija, a raniji članak TASS-a izveštava da se predviđa da će sistem biti isporučen do 2025. kao deo ruskog ciklusa naoružanja 2027. godine.

Ministar odbrane Sergej Šojgu otkrio je postojanje S-550 na konferenciji Ministarstva odbrane 9. novembra. 

- Šef države je poseban akcenat stavio na važnost unapređenja razvoja domaćih vazdušno-raketnih odbrambenih sistema i snabdevanja S-550. 350, S-500 i S-550 Oružanim snagama - rekao je Šojgu.

AMERI, TO JE ODLIČNA IDEJA, PROVEDITE JE U DELO! Vašington razmišljao o otcepljenju Srpske i pripajanju Srbiji! ŠOK OTKRIĆE, SARAJEVO ĆE POLUDETI...

S-550 je varijanta dugo očekivanog ruskog sistema protivraketne odbrane nove generacije S-500 „Trijumfator-M". Dok je S-500 prvenstveno zamišljen kao sredstvo protiv naprednih krstarećih raketa, bespilotnih letelica (UAV) i stelt aviona poput predstojećeg teškog bombardera B-21 Raider i F-22 Raptor, S-550 je navodno specijalizovan za borbu protiv interkontinentalne balističke rakete (ICBM) i svemirske pretnje. 

U oktobru je objavljeno da je prvi puk S-500 stupio u službu u Podmoskovlju. Kremlj nije javno potvrdio specifikacije sistema ili bilo kakve planove u vezi sa njegovom budućom implementacijom.

Sergej Čemezov, generalni direktor ruskog odbrambeno-industrijskog giganta Rostek, rekao je novinarima da se S-550 može pohvaliti proširenim dometom otkrivanja ciljeva i raketa; ostaje nejasno da li je Čemezov mislio na poboljšanje performansi S-550 u odnosu na S-500 ili stariji S-400 „Trijumf". 

OVO JE VEST KOJU KAO "OZEBLI SUNCE" ČEKAJU I SRBIJA I SVET! Ako svuda bude kao u Južnoj Africi, to će biti kraj pandemije - OHRABRUJUĆI NALAZI NAUČNIKA!

Ruski vojni izvori anonimno su prošlog meseca razjasnili da S-550 nema nameru da se direktno takmiči sa S-500. 

- Sistem S-550 neće zameniti S-500, jer nije napredniji od svog prethodnika. U stvari, to je malo lakša verzija. Borbeni ciljevi novog sistema će se razlikovati od ciljeva S-500 "Prometeja - rekao je izvor za ruske medije. 

Umesto toga, i S-500 i S-550 imaju za cilj da ojačaju rusku ešaloniranu mrežu protivvazdušno-raketne odbrane protiv najnovijih i najsofisticiranijih pretnji.

Izveštaji o uvođenju S-550 dolaze usred zabrinutosti da Moskva razmatra planove za širenje svojih vodećih raketnih sistema na zemlje saveznice, verovatno uključujući Belorusiju i Srbiju, kao mera odmazde ako predstojeći diplomatski pregovori sa Vašingtonom i NATO-om, zakazani za početak januara, ne budu ne daju sveobuhvatne bezbednosne garancije koje Kremlj traži.

Mediji na Zapadu digli su frku nakon nedavne posete predsednika Srbije Moskvi. Oni tvrde da Srbija planira stratesku nabavku naoružanja, pre svaga kad je reč o avijaciji jer Migovima 29 isticu resursi nesto posle 2030. godine.

PUTINU PUKAO FILM, NEĆETE SEVERNI TOK 2?! OK, IMAĆETE SNAGU SIBIRA 2! Evropa je matirana, ima samo jedan izbor - DA NA KOLENIMA MOLI RUSIJU!

Idealan izbor za novi borbeni avion, bio bi ruski stelt avion 5. generacije Sukhoi Su-75 CHECKMATE, koji po svim karakteristikama pa i ceni odgovara Srbiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rukfaš

pre 2 godine

Bravo za Srbiju. Bravo za Rusiju. Bravo za Putina. Bravo za Vučića. Zašto bi Rusi ratovali sa NATO? Tu je Srbija. Rusko oružje i Srbi. Važan je mir za Rusiju. A braća Rusi će pomoći Srbiji. Poslaće oružja koliko god treba...

Milan63

pre 2 godine

Pa, braćala, glup ti je komentar. U kom ti svetu živiš? Rusi isporučuju defanzivno oružje Srbiji da ne bi oni ratovali sa NATO paktom!? Ajde, više, ne lupetaj! Nego pređi na neki drugi portal, pa tamo prosipaj svoje gluposti.

Ralex

pre 2 godine

Ne treba žaliti novac. Ako već postoji mogućnost da od braće Rusa dobijemo s 550 i su 75! Koliko god koštali sve to može da se otplati. Pitanje je zlu ne trebalo kada će nam zatrebati! Ako to uspemo kupiti niko nikada nas neće napasti, a još pri tome bi nam se dodvoravali i poštovali! Imali bi veliki ugled u svetu kao malu a moćnu zemlju..... Hvala Informeru. ?

Milutin

pre 2 godine

U toku su pripreme za veliki rat.Srbija treba da ima najbolje radetne sisteme koje može da dobije od Rusije.kad se setim kako su nas bez milosti bombardovali.treba nam i ofanzivni raketni sistemi dalekog dometa i puno takvih raketa

Zoran

pre 2 godine

Treba odobriti Rusiji da instaliraju te sisteme u Srbiji.

SRBIJA NEMA MNOGO VREMENA, MORA DA SE SPREMI! Ameri i Zapad imaju mračne planove na Balkanu, treba držati na oku razmeštanje dodatnih NATO snaga u BiH, ali i u Grčkoj - VELIKA BURA JE NA POMOLU!
Balkan

SRBIJA NEMA MNOGO VREMENA, MORA DA SE SPREMI! Ameri i Zapad imaju mračne planove na Balkanu, treba držati na oku razmeštanje dodatnih NATO snaga u BiH, ali i u Grčkoj - VELIKA BURA JE NA POMOLU!

Rastuće tenzije između Zapada i Rusije oko Ukrajine govore da su na pomolu još burnija vremena, za koja se treba spremiti, i u kojima treba shvatiti sa koje strane preti stvarna opasnost. Amerikanci odbijaju da razgovaraju sa Rusijom ne samo o BiH, već i o balkanskom pitanju uopšte, što neminovno ukazuje na postojanje nekih vrlo mračnih planova

28.12.2021

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija