• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/sputnjik

07.01.2022

23:23

IZVEDENO 6 TALASA NAPADA! Vlasti Kazahstana povratile kontrolu nad institucijama - uhapšeno 4.000 ljudi, Tokajev sada izneo detalje...

Tanjug/AP

Vesti

IZVEDENO 6 TALASA NAPADA! Vlasti Kazahstana povratile kontrolu nad institucijama - uhapšeno 4.000 ljudi, Tokajev sada izneo detalje...

Podeli vest

Vlasti Kazahstana povratile su kontrolu nad svim državnim institucijama u zemlji, a policija osigurava javni mir. Kako javlja Sputnjik Kazahstan, sve službe su operativne, uključujući i policijsku službu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kazahstana saopštilo da je "uhapšeno oko 4.000 terorista", kao i da svima njima preti doživotna robija. Najviše uhapšenih je u Alma Ati.

Predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev izjavio je večeras da je u Alma Ati izvedeno šest talasa terorističkih napada. Kako je naveo na svom Tviter nalogu, "teroristi su bili dobro obučeni i organizovani", a primali su komande iz "jednog centra".

"Neki od njih nisu govorili kazahstanski. Bilo je ukupno 20.000 terorističkih napada u šest talasa", napisao je Tokajev.


On je ranije danas u obraćanju naciji rekao da su pokretači nemira u Kazahstanu bili iz inostranstva. Tokajev je saopštio da je izdao naređenje da se otvara vatra na teroriste bez upozorenja.

Protesti u Kazahstanu najpre su izbili 2. januara u regionu Mangistau zbog skoka cena goriva, da bi se kasnije proširili na više gradova i prerasli su u masovne nerede i pljačke. U Kazahstanu je proglašeno vanredno stanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milovan

pre 2 godine

Po ovome ispada da mi ni nemamo policiju.Samo primaju platu i stanove. Idu u penziju sa 50 godina. A kada treba rasterati demonstrante onda kao babe beze. Da su nasi policajci bili u poziciji kao ovi u Kazahstanu svi bi se razbezali kao zecevi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija