• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer

10.01.2022

20:32

VALERI PEKRES JASNA, JA SAM JEDINA KOJA MOŽE DA POBEDI MAKRONA! Isto misli i večita kandidatkinja Marin le Pen!

Printskrin video

Vesti

VALERI PEKRES JASNA, JA SAM JEDINA KOJA MOŽE DA POBEDI MAKRONA! Isto misli i večita kandidatkinja Marin le Pen!

Podeli vest

Kandidatkinja desnice na predsedničkim izborima u Francuskoj Valeri Pekres izjavila je da je ona jedina koja može da pobedi Emanuela Makrona.

- Ja sam jedina koja može da pobedi Makrona - izjavila je Valeri Pekres za radio Frans enfo, koji za sve kandidate na predsedničkim izborima organizuje razgovore i predstavljanje u javnosti.

Kandidatkinja desničarske stranke Republikanci (Les Republicains) mogla bi da uđe u drugi krug predsedničkih izbora, prema najnovijim anketama javnog mnjeja. Prema tim istraživanjima, Makron bi osvojio oko 26 odsto glasova, dok bi se za drugo mesto borili Valeri Pekres, kao i predstavnici ekstremne desnice Marin le Pen (Marin) i Erik Zemur (Eric Zemmour). Valeri Pekres i Marin je Pen bi osvojile oko 17, odnosno 16 odsto glasova, a Zemur 12 odsto.

RADE I SA POZITIVNIM TESTOM: EVROPSKE ZEMLJE UBLAŽILE OGRANIČENJA VEZANA ZA KORONU! Nema dovoljno radnika u kritičnim sektorima!

Valeri Pekres je obećala da će biti "predsednica dirigentkinja", a ne "solo igrač", kako ocenjuje Makrona.

Bila je ministarka za budžet za vreme desničarskog predsednika Nikole Sarkozija (Nicolas Sarkozy). Bila je i savetnica desničarskog predsednika Žaka Širaka (Jacques Chirac), a prošle godine u medijima su je pominjali kao eventualnu novi premijerku, pre imenovanja Žana Kasteksa (Jean Castex).

RJABKOV: APSOLUTNI JE IMPERATIV DA SE NATO NE ŠIRI NA ISTOK! Šerman: SAD ne pristaju na neširenje NATO saveza!

Kako je danas podsetila francuska onlajn televizija BFMTV, kandidati na predsedničkim izborima imaju rok do 4. marta da prikupe potpise. Zvaničan spisak kandidata biće saopšten 11. marta.

Predsednički izbori u Francuskoj biće održani u dva kruga, 10. i 24. aprila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin

pre 2 godine

Marin Lepen je jedina prava ličnost koja može da francusku izvuče iz krize

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija