• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

11.01.2022

20:53 >> 20:56

Ako bi Rusija ušla u NATO... Hipotetički bi i mogla! Cilj  Moskve bio bi SAMO JEDAN, A TO JE DA UNIŠTI ALIJANSU! Ukoliko želite da srušite mafiju, VODITE JE!

Vesti

Ako bi Rusija ušla u NATO... Hipotetički bi i mogla! Cilj Moskve bio bi SAMO JEDAN, A TO JE DA UNIŠTI ALIJANSU! Ukoliko želite da srušite mafiju, VODITE JE!

Podeli vest

Rusija bi hipotetički mogla da uđe u NATO, ali sa jednim ciljem, a to je da uništi tu organizaciju, izjavio je bivši načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije general armije Jurij Balujevski povodom pisanja norveških medija da bi Alijansa trebalo da Moskvi pruži mogućnost ulaska u NATO kako bi izbegla vojni sukob

- Rusija može da uđe u NATO, ali naš cilj će biti jedan – da uništimo ovu organizaciju zasnovanu na dobro poznatom postulatu: 'Ako želite da uništite mafiju, vodite je - rekao je Balujevski.

On je podsetio da je 1950-ih godina SSSR podneo zahtev za ulazak u NATO, ali da od toga nije bilo ništa, kao i da su se „"sti razgovori vodili 1990-ih godina, sa istim ishodom".


- Postoji samo jedan razlog za to, a to je da SAD uvek žele dominaciju i hegemoniju. To bi bilo nemoguće uz ulazak Rusije u NATO. A onda mi pada na pamet još jedna ruska poslovica – dva medveda ne mogu da žive u istoj jazbini - istakao je Balujevski.


Norveški general-potpukovnik u penziji Robert Mod za list „Aftenposten“ izjavio je ranije da Zapad treba da promeni stav prema Rusiji i da joj čak pruži mogućnost ulaska u NATO kako bi izbegao vojni sukob.


S tim u vezi, bivši načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije prokomentarisao je i njegove reči o potrebi da se promeni odnos Zapada prema Rusiji, rekavšida „ima samo jedan komentar, da na Zapadu još uvek postoje objektivni ljudi i da želi da veruje da to nije slučaj samo među penzionisanim generalima“.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija