• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

12.01.2022

08:45

AKO RAT KRENE SA ISTOKA... RUSIJA I NATO DANAS STAVLJAJU KARTE NA STO! Hoće li se SAD i saveznici dozvati pameti, Moskva nikad odlučnija da zaštiti svoje granice i interese

Vesti

AKO RAT KRENE SA ISTOKA... RUSIJA I NATO DANAS STAVLJAJU KARTE NA STO! Hoće li se SAD i saveznici dozvati pameti, Moskva nikad odlučnija da zaštiti svoje granice i interese

Podeli vest

U Briselu će danas biti održan sastanak saveta NATO-Rusija, koji je početkom meseca sazvao generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg

Stoltenberg je ranije ove nedelje izjavio da je zajedničkim snagama sa Rusijom moguće naći politički put ka napretku, ali i da se reši zabrinutost Moskve, dodajući da ipak i dalje postoji rizik od konflikta.

On je, međutim, negirao opciju po kojoj se Alijansa neće širiti na istok Evrope, čime je odbacio glavni zahtev predsednika Rusije Vladimira Putina za smirivanje tenzija sa Ukrajinom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin negirao je da postoji plan o invaziji, ali je upozorio na moguću vojnu akciju ukoliko SAD i NATO ignorišu zahtev Moskve za bezbednosne garancije, jer navodi da je širenje NATO pretnja za ruske granice.

Pre dva dana u Ženevi su održani i rusko-američki pregovori o strateškoj stabilnosti završeni.

Delegacije su predvodili zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Svetska, a posebno evropska javnost sa velikom pažnjom prati sastanak predstavnika Rusije i NATO, jer bi eventualni konflikt zbog Ukrajine mogao da bude uvod u sukob velikih razmera u kojem bi najviše stradala Evropa, posebno NATO članice koje na svojim teritorijama imaju baze Alijanse.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slom

pre 2 godine

Na zalost, suzivot Rusije ali i Srbije sa Zapadom i njihovim satelitima nije moguc. Na to ukazuje i istorija i dogadjaji u poslednjih 30 godina. Svaki mir do sada je predstavljao samo primirje posle teskih ratova. Zapad nece stati. U situaciji beskompromisne politike koja grabi prema Istoku bez uvazavanja osnovnih interesa drugih naroda i drzava ne vidim kako izbegnuti konflikt. Takvu ratnu politiku prati stravicna propaganda i armija svih oblika ljudske izopacenosti cije promovisanje u svim medijima i oblastima zivota brise razuman vizir ponasanja i stavlja mu okove. Koliko stradanja ce biti potrebno do novog primirja pokazace vreme.

Istina

pre 2 godine

SAD i njeni saveznici neće se dozvati pameti. Ista je to psihologija i politika kao i Hitlerova Nemačka. Krenu li na Rusiju proći će kao i Hitlerova Nemačka. Neće Rusija biti sama u tom okršaju....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija