• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

12.01.2022

20:15

AMERIKANCI TORPEDOVALI "SEVERNI TOK 2" RADI SOPSTVENIH INTERESA! Predsednik Saksonije objasnio u čemu je stvar!

Vesti

AMERIKANCI TORPEDOVALI "SEVERNI TOK 2" RADI SOPSTVENIH INTERESA! Predsednik Saksonije objasnio u čemu je stvar!

Podeli vest

SAD su izbacile iz šina kontroverzni gasovod "Severni tok 2" samo zbog sopstvenih ekonomskih interesa, a Nemačka mora da shvati da zavisi od ruskog gasa, rekao je premijer Saksonije.

Govoreći za nemački list "Frankfurter algemajne cajtung", Mihael Krečmer je kritike na račun gasovoda nazvao „pogrešnim". Krečmer, koji je na čelu nemačke države od 2017. godine, takođe je član Komiteta za spoljne poslove i član je Grupe nemačko-ruskog prijateljstva.

"Severni tok 2" je završen u septembru i sada povezuje Rusiju sa Nemačkom bez prolaza kroz bilo koju treću zemlju. To znači da će, kada počne sa radom, tranzit gasa postati manje zavisan od trećih strana, čime će se smanjiti njegova cena. Međutim, tek treba da dobije sertifikaciju, ostavljajući tako gasovod u mirovanju.

"Ono što nas sve najviše zaokuplja poslednjih meseci jeste gasovod "Severni tok 2", koji su Amerikanci torpedovali radi sopstvenih interesa energetske politike, a sada ga kritikuju i pojedine stranke u Nemačkoj", rekao je Krečmer, napominjući da se neki visoki članovi novoformirane savezne vlade, uključujući i stranku Zelenih, protive njegovoj sertifikaciji.

RT: RUSIJA I KINA TREBA DA RADE ZAJEDNO NA OTPORU SPOLJNOM MEŠANJU U CENTRALNOJ AZIJI! Sprečiti 'obojene revolucije' i 'tri sile zla'!

Vašington je više puta sankcionisao gasovod, tvrdeći da ugrožava „energetsku bezbednost Evrope". Mnogi navode da su SAD motivisane sopstvenom željom da prodaju svoj tečni gas Evropi i da je to jednostavno ekonomska računica.

- Verujem da je ovo pogrešno. S jedne strane, morate da vidite ekonomske interese Amerike, a sa druge da smo zavisni od ruskog gasa - nastavio je Krečmer.

NULANDOVA: VAŠINGTON, BERLIN I BRISEL POKUŠAVAJU DA ODLOŽE POČETAK RADA "SEVERNOG TOKA 2"! Sve zavisi od Ukrajine!

Odobrenje za gasovod, koje bi moglo biti ovog meseca, odloženo je sredinom novembra nakon što je Nemačka savezna agencija "Bundesnecagentur" insistirala da operater "Severni tok 2" AG otvori nemačku podružnicu. Nemačko ministarstvo energetike opisalo je suspenziju kao regulatorno pitanje i privremeni korak, te da će se proces nastaviti kada se osnuje podružnica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija